About: Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The antimicrobilal properties of fatty acids with chain lenght varied from 10 to 14 carbon atoms, including odd homologes and their derivatives with polyols were tested. Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus and Fusarium culmorum were used as a indicator strain. The dependence of pH on antimicrobial activity of fatty acids and their derivatives was evident. The lower pH the higher antimicrobial activity. (en)
  • Byl sledován antimikrobiální účinek mastných kyselin v řadě dekanová až tetradekanová kyselina, včetně lichých homologů, a jejich derivátů s polyoly (glycerol, glukosa a sacharosa) vůči Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus a Fusarium culmorum. Byl prokázán vliv klesající hodnoty pH na vzrůstající aktivitu těchto látek. (cs)
  • Byl sledován antimikrobiální účinek mastných kyselin v řadě dekanová až tetradekanová kyselina, včetně lichých homologů, a jejich derivátů s polyoly (glycerol, glukosa a sacharosa) vůči Bacillus cereus, Lactobacillus rhamnosus a Fusarium culmorum. Byl prokázán vliv klesající hodnoty pH na vzrůstající aktivitu těchto látek.
Title
  • Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly (cs)
  • Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly
  • The influence of pH on antimicrobial aktivity of fatty acids and their derivates with polyols (en)
skos:prefLabel
  • Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly (cs)
  • Vliv pH na antimikrobiální aktivitu mastných kyselin a jejich derivátů s polyoly
  • The influence of pH on antimicrobial aktivity of fatty acids and their derivates with polyols (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00015947!RIV06-GA0-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/03/0374)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549286
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00015947
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fatty acids; monoacylglycerols; 6-O-acylglukoses; 6-O-acylsucroses; antimicrobial activity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6F3EAFB827E4]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Bartošová, Eva
  • Prekop, Jiří
  • Janšová, Jitka
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 34 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software