About: The influence of moderate beer consumption on the anti-oxidative properties of blood plasma     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Beer is a very popular beverage. Every year more than 123 billion litres of it are consumed in the world. Annual beer production of the Czech Republic was almost 19 million hl. The average beer consumption in the European Union was 80 litres/person and year and traditionally, the Czech Republic has the highest beer consumption (162 litres/person and year). Therefore, beer is an important source of antioxidants for Czechs. Antioxidants, polyphenol substances present in beer, have a wide spectrum of health-benefiting effects. They regulate blood pressure and glucose levels in the blood and reportedly, they even have anticarcinogenic and antimicrobial effects. The aim of this study was to find whether the levels of antioxidants in blood rise after the consumption of beer. The experiment was carried out on 12 student volunteers (6 males and 6 females), who drank the %22premium lager%22 type of beer, non-alcoholic beer and comparative beverage. Their blood was sampled before drinking, 30 minutes, 1 h (en)
  • Pivo je velmi oblíbený nápoj. Ve světě se ho ročně vypije více než 123 miliard litrů. Roční produkce piva v České Republice byla téměř 19 mil. hl. Průměrná spotřeba piva v Evropské Unii byla 80 litrů na osobu a rok, a tradičně největší spotřeba piva je v České Republice (162 litrů na osobu a rok). Pivo je tak pro Čechy významným zdrojem antioxidantů. Antioxidanty, v pivu přítomné polyfenolové látky, mají široké spektrum zdraví prospěšných účinků, regulují krevní tlak a hladinu glukosy v krvi a údajně mají i antikarcinogenní a antimikrobiální účinky. Cílem této studie bylo zjistit, jestli se po konzumaci piva zvyšuje hladina antioxidantů v krvi. Studie probíhala na 12 dobrovolnících z řad studentů (6 mužů a 6 žen), kteří pili pivo typu %22světlý ležák%22, nealkoholické pivo a srovnávací nápoj. Odběry vzorků krve byly před napitím, 30 minut, 1 h, 2 h, 3h a 4 h po napití. Poté byla krev odstředěna a krevní plasma byla použita na stanovení parametrů oxidačního stresu a celkové antioxidační kapacity
  • Pivo je velmi oblíbený nápoj. Ve světě se ho ročně vypije více než 123 miliard litrů. Roční produkce piva v České Republice byla téměř 19 mil. hl. Průměrná spotřeba piva v Evropské Unii byla 80 litrů na osobu a rok, a tradičně největší spotřeba piva je v České Republice (162 litrů na osobu a rok). Pivo je tak pro Čechy významným zdrojem antioxidantů. Antioxidanty, v pivu přítomné polyfenolové látky, mají široké spektrum zdraví prospěšných účinků, regulují krevní tlak a hladinu glukosy v krvi a údajně mají i antikarcinogenní a antimikrobiální účinky. Cílem této studie bylo zjistit, jestli se po konzumaci piva zvyšuje hladina antioxidantů v krvi. Studie probíhala na 12 dobrovolnících z řad studentů (6 mužů a 6 žen), kteří pili pivo typu %22světlý ležák%22, nealkoholické pivo a srovnávací nápoj. Odběry vzorků krve byly před napitím, 30 minut, 1 h, 2 h, 3h a 4 h po napití. Poté byla krev odstředěna a krevní plasma byla použita na stanovení parametrů oxidačního stresu a celkové antioxidační kapacity (cs)
Title
  • The influence of moderate beer consumption on the anti-oxidative properties of blood plasma (en)
  • Vliv umírněného pití piva na antioxodační kapacitu krevní plasmy.
  • Vliv umírněného pití piva na antioxodační kapacitu krevní plasmy. (cs)
skos:prefLabel
  • The influence of moderate beer consumption on the anti-oxidative properties of blood plasma (en)
  • Vliv umírněného pití piva na antioxodační kapacitu krevní plasmy.
  • Vliv umírněného pití piva na antioxodační kapacitu krevní plasmy. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00015921!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549495
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00015921
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pivo; fenolové látky; krevní plasma; antioxidační kapacita; stanovení (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [50E5AF4ECC1A]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Hofta, Pavel
  • Akesson, Bjorn
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software