About: Electrochemical SO2 determination in beer     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sulphur dioxide is a very strong antioxidant present in beer, which forms naturally. Sulphur dioxide is present in beer in the form of sulphite, partially in free form, but mostly joined to carbonyl compounds. Currently, two EBC methods, 9.25.1 - Total sulphur dioxide in beer: distillation method and 9.25.2 - Total sulphur dioxide in beer: enzymatic method, are used to determine the total sulphur dioxide content of the beer. An alternative to these methods are electrochemical methods. Their voltammetric determination of sulphur dioxide was presented at an EBC congress in Budapest in the year 2001. With this method, after the sample is acidified the sulphur dioxide is released by distillation and then it is measured. The method we suggest does not involve distillation. It makes use of a unique in-line separator, which removes interfering substances from the beer. The sulphur dioxide generated after the sample acidification diffuses through a semi permeable membrane into a conducting electrolyte and it (en)
  • Oxid siřičitý je velmi silným antioxidantem přítomným v pivu, který vzniká přirozeným způsobem. Oxid siřičitý je v pivu přítomen ve formě siřičitanů částečně ve volné formě, ale jejich větší část je vázána na karbonylové sloučeniny. Pro stanovení celkového obsahu oxidu siřičitého v pivu se v současné době používají EBC metody 9.25.1 - Celkový oxid siřičitý v pivu: destilační metoda a 9.25.2 - Celkový oxid siřičitý v pivu: enzymatická metoda. Alternativou k těmto metodám jsou metody elektrochemické, z nichž voltametrické stanovení oxidu siřičitého bylo prezentováno na EBC kongresu v Budapešti v roce 2001. U této metody se ale po okyselení vzorku uvolňuje oxid siřičitý destilačně a teprve pak se stanovuje. Námi navrhovaná metoda nepoužívá destilaci, ale využívá unikátního in-line separátoru, který odstraňuje interferující látky z piva. Oxid siřičitý generovaný po okyselení vzorku piva difunduje skrz semipermeabilní membránu do vodícího elektrolytu a je transportován do měřící cely ve formě hydrogensiřič
  • Oxid siřičitý je velmi silným antioxidantem přítomným v pivu, který vzniká přirozeným způsobem. Oxid siřičitý je v pivu přítomen ve formě siřičitanů částečně ve volné formě, ale jejich větší část je vázána na karbonylové sloučeniny. Pro stanovení celkového obsahu oxidu siřičitého v pivu se v současné době používají EBC metody 9.25.1 - Celkový oxid siřičitý v pivu: destilační metoda a 9.25.2 - Celkový oxid siřičitý v pivu: enzymatická metoda. Alternativou k těmto metodám jsou metody elektrochemické, z nichž voltametrické stanovení oxidu siřičitého bylo prezentováno na EBC kongresu v Budapešti v roce 2001. U této metody se ale po okyselení vzorku uvolňuje oxid siřičitý destilačně a teprve pak se stanovuje. Námi navrhovaná metoda nepoužívá destilaci, ale využívá unikátního in-line separátoru, který odstraňuje interferující látky z piva. Oxid siřičitý generovaný po okyselení vzorku piva difunduje skrz semipermeabilní membránu do vodícího elektrolytu a je transportován do měřící cely ve formě hydrogensiřič (cs)
Title
  • Electrochemical SO2 determination in beer (en)
  • Stanovení SO2 v pivu elektrochemicky.
  • Stanovení SO2 v pivu elektrochemicky. (cs)
skos:prefLabel
  • Electrochemical SO2 determination in beer (en)
  • Stanovení SO2 v pivu elektrochemicky.
  • Stanovení SO2 v pivu elektrochemicky. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00015891!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 544397
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00015891
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Oxid siřičitý; pivo; stanovení (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [44AB286E6C6F]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Dvořák, Josef
  • Kellner, Vladimír
  • Čejka, Pavel
  • Čulík, Jiří
  • Štěrba, Karel
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software