About: Gluten determination in beer and its course throughout the brewing process     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pivo je nápoj, který obsahuje téměř všechny živiny a je beze zbytku stravitelný. Obsahuje pouze velmi málo proteinů (polypetidů), které pocházejí ze sladu. Ječný slad obsahuje prolaminy, jejichž obsah v dietě je nepřípustný pro lidi, kteří trpí vrozenou nesnášenlivostí k lepku. Titi lidé musí dodržovat tzv.bezlepkovou dietu. Koncentrace prolaminů v pivu závisí na typu sladu, technologii varního postupu a kvašení a na typu stabilizace piva. Vlastní stanovení prolaminů bylo provedeno imunochemicky pomocí pomocí soupravy ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, který využívá R5 protilátku pro detekci prolaminů a Gliadin ELISA Kit, který byl použit pro stanovení prolaminů v některých typech sladů a některých typech piv pocházejících z trhu na území České republiky. Obsah prolaminů v pivech byl různý, ale byl vždy nižší než 10 mg/l. Byla také udělána bilance obsahu prolaminů během sladování a během procesu výroby piva.
  • Pivo je nápoj, který obsahuje téměř všechny živiny a je beze zbytku stravitelný. Obsahuje pouze velmi málo proteinů (polypetidů), které pocházejí ze sladu. Ječný slad obsahuje prolaminy, jejichž obsah v dietě je nepřípustný pro lidi, kteří trpí vrozenou nesnášenlivostí k lepku. Titi lidé musí dodržovat tzv.bezlepkovou dietu. Koncentrace prolaminů v pivu závisí na typu sladu, technologii varního postupu a kvašení a na typu stabilizace piva. Vlastní stanovení prolaminů bylo provedeno imunochemicky pomocí pomocí soupravy ELISA RIDASCREEN# Gliadin Kit, který využívá R5 protilátku pro detekci prolaminů a Gliadin ELISA Kit, který byl použit pro stanovení prolaminů v některých typech sladů a některých typech piv pocházejících z trhu na území České republiky. Obsah prolaminů v pivech byl různý, ale byl vždy nižší než 10 mg/l. Byla také udělána bilance obsahu prolaminů během sladování a během procesu výroby piva. (cs)
  • Beer is a beverage that contains almost all nutrients and it is fully digestible. It contains very little proteins (polypeptides), which originate from malt. Barley malt contains prolamins. People that suffer an inborn intolerance to gluten cannot have prolamins in their diet. These people have to follow the gluten free diet. The concentration of prolamins in beer depends on the type of malt, the method of brewing and fermentation and the type of beer stabilization. The gluten determination was done immunochemically with the help of equipment ELISA RIDASCREEN Gliadin Kit, which uses an R5 antidote to detect prolamins. Also, Gliadin ELISA Kit was used to determine prolamins in some types of malts and beers coming from the Czech market. The prolamin content in each beer differed. However, it was always lower than 10 mg/L. Furthermore, we observed the prolamin content during malting and during beer production. (en)
Title
  • Gluten determination in beer and its course throughout the brewing process (en)
  • Stanovení glutenu v pivu a jeho bilance během pivovarského procesu.
  • Stanovení glutenu v pivu a jeho bilance během pivovarského procesu. (cs)
skos:prefLabel
  • Gluten determination in beer and its course throughout the brewing process (en)
  • Stanovení glutenu v pivu a jeho bilance během pivovarského procesu.
  • Stanovení glutenu v pivu a jeho bilance během pivovarského procesu. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/05:00015887!RIV06-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 544320
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/05:00015887
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Spotřeba piva; složka piva; složka ječmene; složka sladu; peptid; protein; analýza piva; obsah prolaminu; celiakie (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [024207EE3F9D]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Gabrovská, Dana
  • Hochel, Igor
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software