Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivých fosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny
- Vstupem ČR do EU začalo platit nařízení komise ES č. 2091/2002, které určuje referenční metodu pro stanovení koncentrace vaječného žloutku v lihovinách založenou na extrakci a stanovení sloučenin fosforu rozpustných v ethanolu. Tato metoda byla využita k analýze a posouzení vzorků vaječných likérů a technologických žloutků a naměřené obsahy #čistého žloutku# byly porovnány s výsledky získanými stanovením celkového fosforu podle AOAC, stanovením celého souboru markerů vaječné hmoty a obsahu jednotlivých fosfolipidů. Jednotlivé analytické metody a způsoby výpočtu vaječného podílu byly kriticky zhodnoceny (cs)
- The recent EU Food Law (ES 2091/2002) specifies the reference method for the estimation of egg yolk in alcoholic beverages based on the determination of phosphorus compound that are soluble in ethanol. This methodology was used for the analyses and evaluating of authenticity of egg liqueurs and technological egg yolks samples. The results of calculated #clear egg yolk%22 were compared with the method of determination of total phosphorus by AOAC, with the multiple regression equation for several chemical markers (cholesterol, phosphorus, lysozyme, fat, dry matter) and content and composition of phospholipids. (en)
|
Title
| - POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster
- POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster (cs)
- Comparison of methods for the determination of egg yolk in egg food products (en)
|
skos:prefLabel
| - POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster
- POROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ PODÍLU ŽLOUTKU V POTRAVINÁŘSKÝCH-poster (cs)
- Comparison of methods for the determination of egg yolk in egg food products (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/05:00015607!RIV06-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/05:00015607
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - vaječné výrobky; výrobyk s obsahem žloutku; autenticita; falšování (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Rajchl, Aleš
- Čížková, Helena
- Šurkovská, Marika
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |