Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Plocha ekologicky obhospodařované půdy je v současné době neustále rozšiřována. Ekologický způsob produkce s sebou přináší také nový pohled na kvalitu plodin. Jakost produktů pocházejících z ekologického zemědělství je chápána jako výsledek kvality celého zemědělského systému, zvýšená pozornost je věnována souvislostem mezi vyprodukovanými potravinami a jejich nutriční, hygienicko-toxikologickou, sensorickou i technologickou jakostí. Cílem realizovaných studií je posouzení kvality brambor z alternativních zemědělských systémů. Byly sledovány rozdíly ve vybraných ukazatelích kvality této plodiny. Podrobně byl sledován zejména obsah majoritních glykoalkaloidů solaninového komplexu (přirozeně toxické složky brambor), kyseliny chlorogenové (podílející se na barevných změnách bramborových produktů, vstupující do reakcí enzymového hnědnutí) a nově také volných aminokyselin, zvláště asparaginu (prekurzor akrylamidu).Ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou byl založen víceletý pokus (od roku 2002) s cílem sle
- Plocha ekologicky obhospodařované půdy je v současné době neustále rozšiřována. Ekologický způsob produkce s sebou přináší také nový pohled na kvalitu plodin. Jakost produktů pocházejících z ekologického zemědělství je chápána jako výsledek kvality celého zemědělského systému, zvýšená pozornost je věnována souvislostem mezi vyprodukovanými potravinami a jejich nutriční, hygienicko-toxikologickou, sensorickou i technologickou jakostí. Cílem realizovaných studií je posouzení kvality brambor z alternativních zemědělských systémů. Byly sledovány rozdíly ve vybraných ukazatelích kvality této plodiny. Podrobně byl sledován zejména obsah majoritních glykoalkaloidů solaninového komplexu (přirozeně toxické složky brambor), kyseliny chlorogenové (podílející se na barevných změnách bramborových produktů, vstupující do reakcí enzymového hnědnutí) a nově také volných aminokyselin, zvláště asparaginu (prekurzor akrylamidu).Ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou byl založen víceletý pokus (od roku 2002) s cílem sle (cs)
- Quality of organic and conventional grown potatoes; organic farming, quality of crops, potatoes, glycoalkaloides (en)
|
Title
| - Quality of organic and conventional grown potatoes (en)
- Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor
- Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor (cs)
|
skos:prefLabel
| - Quality of organic and conventional grown potatoes (en)
- Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor
- Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/04:00013136!RIV/2005/MSM/223305/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/04:00013136
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - organic farming;quality of crops;potatoes;glycoalkaloides (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků - XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, Jana
- Schulzová, Věra
- Venhauerová, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |