About: Quality of organic and conventional grown potatoes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Plocha ekologicky obhospodařované půdy je v současné době neustále rozšiřována. Ekologický způsob produkce s sebou přináší také nový pohled na kvalitu plodin. Jakost produktů pocházejících z ekologického zemědělství je chápána jako výsledek kvality celého zemědělského systému, zvýšená pozornost je věnována souvislostem mezi vyprodukovanými potravinami a jejich nutriční, hygienicko-toxikologickou, sensorickou i technologickou jakostí. Cílem realizovaných studií je posouzení kvality brambor z alternativních zemědělských systémů. Byly sledovány rozdíly ve vybraných ukazatelích kvality této plodiny. Podrobně byl sledován zejména obsah majoritních glykoalkaloidů solaninového komplexu (přirozeně toxické složky brambor), kyseliny chlorogenové (podílející se na barevných změnách bramborových produktů, vstupující do reakcí enzymového hnědnutí) a nově také volných aminokyselin, zvláště asparaginu (prekurzor akrylamidu).Ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou byl založen víceletý pokus (od roku 2002) s cílem sle
  • Plocha ekologicky obhospodařované půdy je v současné době neustále rozšiřována. Ekologický způsob produkce s sebou přináší také nový pohled na kvalitu plodin. Jakost produktů pocházejících z ekologického zemědělství je chápána jako výsledek kvality celého zemědělského systému, zvýšená pozornost je věnována souvislostem mezi vyprodukovanými potravinami a jejich nutriční, hygienicko-toxikologickou, sensorickou i technologickou jakostí. Cílem realizovaných studií je posouzení kvality brambor z alternativních zemědělských systémů. Byly sledovány rozdíly ve vybraných ukazatelích kvality této plodiny. Podrobně byl sledován zejména obsah majoritních glykoalkaloidů solaninového komplexu (přirozeně toxické složky brambor), kyseliny chlorogenové (podílející se na barevných změnách bramborových produktů, vstupující do reakcí enzymového hnědnutí) a nově také volných aminokyselin, zvláště asparaginu (prekurzor akrylamidu).Ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou byl založen víceletý pokus (od roku 2002) s cílem sle (cs)
  • Quality of organic and conventional grown potatoes; organic farming, quality of crops, potatoes, glycoalkaloides (en)
Title
  • Quality of organic and conventional grown potatoes (en)
  • Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor
  • Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor (cs)
skos:prefLabel
  • Quality of organic and conventional grown potatoes (en)
  • Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor
  • Kvalita ekologicky a konvenčně pěstovaných brambor (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00013136!RIV/2005/MSM/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 207-300
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 570936
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00013136
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organic farming;quality of crops;potatoes;glycoalkaloides (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [03C2E8E4620B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků - XXXV. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hajšlová, Jana
  • Schulzová, Věra
  • Venhauerová, J.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software