Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Vxprovozních podmínkách byla vyzkoušena účinnost povrchové dekontaminace jatečně ošetřených těl (JUT) skotu a prasat. Kombinace působení páry (0,6 MPa) a postřiku 2% roztokem kyseliny mléčné (PURAC) byla použita na konci jateční linky asi 30 min p.m. Byly stanovovány celkové četnosti psychrofilních a mesofilních mikroorganismů vxpovrchové vrstvě (5 mm), a to ihned po ošetření a dále vxprůběhu chladírenského skladování po dobu 5 dní. Zákrok se ukázal být účinný, ihned po ošetření došlo ke snížení četností obou skupin mikroorganismů vxpovrchové vrstvě. Vxprůběhu skladování byl růst mikroorganismů na povrchu ošetřených JUT ve srovnání sxkontrolními vzorky zpomalen, evidentně působením mléčnanových iontů. Dekontaminační zákrok byl účinnější vxpřípadě více(záměrně) kontaminovaných vzorků. Uvedený způsob ošetření není určen jako řešení nedostatečné hygieny, nýbrž pro zvýšení výrobní jistoty vxpřípadě náhodného lokálního znečištění.
- Vxprovozních podmínkách byla vyzkoušena účinnost povrchové dekontaminace jatečně ošetřených těl (JUT) skotu a prasat. Kombinace působení páry (0,6 MPa) a postřiku 2% roztokem kyseliny mléčné (PURAC) byla použita na konci jateční linky asi 30 min p.m. Byly stanovovány celkové četnosti psychrofilních a mesofilních mikroorganismů vxpovrchové vrstvě (5 mm), a to ihned po ošetření a dále vxprůběhu chladírenského skladování po dobu 5 dní. Zákrok se ukázal být účinný, ihned po ošetření došlo ke snížení četností obou skupin mikroorganismů vxpovrchové vrstvě. Vxprůběhu skladování byl růst mikroorganismů na povrchu ošetřených JUT ve srovnání sxkontrolními vzorky zpomalen, evidentně působením mléčnanových iontů. Dekontaminační zákrok byl účinnější vxpřípadě více(záměrně) kontaminovaných vzorků. Uvedený způsob ošetření není určen jako řešení nedostatečné hygieny, nýbrž pro zvýšení výrobní jistoty vxpřípadě náhodného lokálního znečištění. (cs)
- Under industrila conditions the effect of surface decontamination of pork and beef carcasses was evaluated.a combination of steaming (0,6 MPa) and lactic acid spraying (2% PURAC) was used on the end of slaughter line, i.e. 30 min p.m. The total counts ofpsychrophiles and mesophiles in the surface layer (5 mm), weere evaluated immediatelly after the treatment and during the cold storage. The treatment was very effective; higher effect was obsderved at more contaminated carcasses. (en)
|
Title
| - Carcass decontamination by steaming and lactic acid (en)
- Dekontaminace JUT kombinací páry a kyseliny mléčné
- Dekontaminace JUT kombinací páry a kyseliny mléčné (cs)
|
skos:prefLabel
| - Carcass decontamination by steaming and lactic acid (en)
- Dekontaminace JUT kombinací páry a kyseliny mléčné
- Dekontaminace JUT kombinací páry a kyseliny mléčné (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/04:00013030!RIV06-MZE-22330___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/04:00013030
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - decontamination; carcass; steaming; lactic acid; meat (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Houška, Milan
- Pipek, Petr
- Jeleníková, Jarmila
- Šikulová, Markéta
|
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |