About: Enzyme-linked immunosorbent assay for the detection of listeria contamination in the samples of ice cream     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V roce 1929 bylo popsáno u člověka septické onemocnění, doprovázené výraznoumonocytosou v periferní krvi. Již v letech předešlých bylo podobné onemocnění pozorováno u živočichů, ale až v roce 1940 bylo zjištěno, že nemoc má společného původce, který byl nazván Listeria monocytogenes. Tím vznikl i rod Listeria, který zahrnuje v současné době 6 různých druhů - L. monocytogenes, L. ivanovii, L. innocua, L. welshimeri, L. seeligeri a L. grayi1. L. monocytogenes je podmíněným patogenem lidí i zvířat, L. ivanovii vyvolává onemocnění u ovcí a jen výjimečně u lidí. Ostatní druhy jsou nepatogenní. Listeria monocytogenes je jedním z nejobávanějších patogenů v potravinářském průmyslu. Onemocnění vyvolaná touto bakteriální kontaminací jsou velmi závažná a zasahují specifické skupiny populace: staré lidi, děti, těhotné ženy a osoby se sníženou imunitou. Pro vysokou mortalitu je listeriosa považována za jedno z nejtěžších alimentárních onemocnění. Narůstající výskyt onemocnění vyvolal potřebu testování přítomnosti
  • V roce 1929 bylo popsáno u člověka septické onemocnění, doprovázené výraznoumonocytosou v periferní krvi. Již v letech předešlých bylo podobné onemocnění pozorováno u živočichů, ale až v roce 1940 bylo zjištěno, že nemoc má společného původce, který byl nazván Listeria monocytogenes. Tím vznikl i rod Listeria, který zahrnuje v současné době 6 různých druhů - L. monocytogenes, L. ivanovii, L. innocua, L. welshimeri, L. seeligeri a L. grayi1. L. monocytogenes je podmíněným patogenem lidí i zvířat, L. ivanovii vyvolává onemocnění u ovcí a jen výjimečně u lidí. Ostatní druhy jsou nepatogenní. Listeria monocytogenes je jedním z nejobávanějších patogenů v potravinářském průmyslu. Onemocnění vyvolaná touto bakteriální kontaminací jsou velmi závažná a zasahují specifické skupiny populace: staré lidi, děti, těhotné ženy a osoby se sníženou imunitou. Pro vysokou mortalitu je listeriosa považována za jedno z nejtěžších alimentárních onemocnění. Narůstající výskyt onemocnění vyvolal potřebu testování přítomnosti (cs)
  • Bacteria of the genus Listeria are widely distributed in the environment and they frequently contaminate food. Among all species in the genus Listeria, only L. monocytogenes has been implicated in serious human illness. The other Listeria spp. are considered to be avirulent to man but they may cause a variety of disease symptoms or even death in animal. These bacteria are well equipped to survive food processing technologies. For example, they tolerate high concentrations of salt and relatively low pHs, and worst of all, they are able to multiply at refrigeration temperatures. This makes Listeria microorganisms a serious threat to food safety and ranks them among the microorganisms that most concern the food industry. The foods most frequently implicated are raw milk, soft cheeses (particularly those made from unpasteurized milk), ice cream, raw vegetables, fermented raw-meat sausages, raw and cooked poultry and raw and smoked fish. Food producers and distributors as well as public health authorities (en)
Title
  • Enzyme-linked immunosorbent assay for the detection of listeria contamination in the samples of ice cream (en)
  • ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY
  • ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY (cs)
skos:prefLabel
  • Enzyme-linked immunosorbent assay for the detection of listeria contamination in the samples of ice cream (en)
  • ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY
  • ENZYMOVÁ IMUNOANALÝZA NA PEVNÉ FÁZI PRO DETEKCI LISTERIÍ VE VZORCÍCH ZMRZLINY (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012971!RIV/2005/GA0/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 433-437
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/03/0350)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 563029
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012971
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ELISA;Listeria monocytogenes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [52C528567C28]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků - XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Blažková, Martina
  • Rauch, Pavel
  • Karamonová, Ludmila
  • Wyatt, Gary M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software