About: Bisphenol A     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • For production of epoxy lacquers which are used as inner coating of food cans and tubes bisphenol A, BPA (possibly bisphenol F, BPF) and bisphenol A diglycidyl ether, BADGE (possibly bisphenol F diglycidyl ether, BFDGE) are used as initial compnents. Unreacted residues can migrate into can or tube content. These released compounds can react with the can content and so chlorohydroxy (BADGE.HCl, BADGE.2HCl, BADGE.HCl.H2O, BFDGE.2HCl) and hydroxy (BADGE.H2O, BADGE.2H2O, BFDGE.2H2O) derivatives can create. These compounds are suspected of their negative effect on human organism therefore it is necessary to monitor their migration into food. In Czech directive Nr. 186/2003 (sanitary requirements for products intended for contact with food) the maximal allowed limit is set for the sum of these compounds (BADGE and its derivatives, BFDGE and its derivatives) at 1 mg/kg of foodstuff. This limit is full harmonized with EU legislation. In work presented the stability of derivatives in acetonitrile (standard so (en)
  • K výrobě epoxidových laků, které nalezly uplatnění jako vnitřní povrch konzervových plechovek či tub, se používají bisfenol A (případně bisfenol F) a bisfenol A diglycidylether, BADGE (příp. bisfenol F diglycidylether, BFDGE) jako výchozí látky. Nezreagovaná rezidua látek mohou přecházet do náplní těchto plechovek nebo tub. Takto uvolněné látky pak mohou v interakci s náplní podléhat dalším reakcím, takže mohou vznikat chlorohydroxylové deriváty (BADGE.HCl, BADGE.2HCl, BADGE.HCl.H2O, BFDGE.2HCl) a hydroxylové deriváty (BADGE.H2O, BADGE.2H2O, BFDGE.2H2O). Tyto sloučeniny jsou podezřelé z negativních účinků na lidský organismus a proto je nutné jejich migraci do potravin sledovat. Ve vyhlášce Ministerstva zdravotnictví ČR č. 186/2003 o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy je stanoven maximální limit sumy těchto látek (BADGE a jeho deriváty, BFDGE a jeho deriváty) na hodnotu 1 mg/kg potraviny. Tento limit je plně v souladu se směrnicemi Evropské unie. Tato práce je z
  • K výrobě epoxidových laků, které nalezly uplatnění jako vnitřní povrch konzervových plechovek či tub, se používají bisfenol A (případně bisfenol F) a bisfenol A diglycidylether, BADGE (příp. bisfenol F diglycidylether, BFDGE) jako výchozí látky. Nezreagovaná rezidua látek mohou přecházet do náplní těchto plechovek nebo tub. Takto uvolněné látky pak mohou v interakci s náplní podléhat dalším reakcím, takže mohou vznikat chlorohydroxylové deriváty (BADGE.HCl, BADGE.2HCl, BADGE.HCl.H2O, BFDGE.2HCl) a hydroxylové deriváty (BADGE.H2O, BADGE.2H2O, BFDGE.2H2O). Tyto sloučeniny jsou podezřelé z negativních účinků na lidský organismus a proto je nutné jejich migraci do potravin sledovat. Ve vyhlášce Ministerstva zdravotnictví ČR č. 186/2003 o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy je stanoven maximální limit sumy těchto látek (BADGE a jeho deriváty, BFDGE a jeho deriváty) na hodnotu 1 mg/kg potraviny. Tento limit je plně v souladu se směrnicemi Evropské unie. Tato práce je z (cs)
Title
  • Bisphenol A (en)
  • Sledování stability bisfenolu A, bisfenolu F, BADGE, BFDGE a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech
  • Sledování stability bisfenolu A, bisfenolu F, BADGE, BFDGE a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech (cs)
skos:prefLabel
  • Bisphenol A (en)
  • Sledování stability bisfenolu A, bisfenolu F, BADGE, BFDGE a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech
  • Sledování stability bisfenolu A, bisfenolu F, BADGE, BFDGE a jejich chlorohydroxylových a hydroxylových derivátů v potravinových simulantech (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012890!RIV/2005/MSM/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 427-430
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 586549
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012890
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bisphenol A;Bisphenol F;BADGE;BFDGE;Hydroxy and chlorohydroxy derivatives;Stability;Food simulants (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9B381625AA8C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr, ČR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dobiáš, Jaroslav
  • Voldřich, Michal
  • Poustková, Ivana
  • Poustka, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software