About: Wort sugars uptake rate and cell cycle of brewing yeast. Part 1. Wort sugars metabolism of three brewing yeast strains during a pilot plant fermentation.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Metabolická aktivita tří kmenů pivovarských kvasinek (č.2, 7 a 95 získané ze sbírky pivovarských kvasinek Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Česká republika) byla studována ve vztahu k využití hlavních sacharidů mladiny maltosy, glukosy a fruktosy.Zkouška byla provedena v poloprovozním měřítku při 13°C s použitím mladiny o původní koncentraci extraktu 12% kde ječný slad byl částečně nahrazen nesladovaným ječmenem. Kmeny č.2 a 95 vykazovaly nižší citlivost ke glukose, exponenciální fáze utilizace glukosy začínala při 45% (kmen č.2) a 55.7% (kmen č.95) zbytkové koncentrace glukosy v mladině. Kmen č.7 vykazoval nejkratší a nejrychlejší, kmen č.95 nejdelší lineární fázi utilizace maltosy.
  • Metabolická aktivita tří kmenů pivovarských kvasinek (č.2, 7 a 95 získané ze sbírky pivovarských kvasinek Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, Česká republika) byla studována ve vztahu k využití hlavních sacharidů mladiny maltosy, glukosy a fruktosy.Zkouška byla provedena v poloprovozním měřítku při 13°C s použitím mladiny o původní koncentraci extraktu 12% kde ječný slad byl částečně nahrazen nesladovaným ječmenem. Kmeny č.2 a 95 vykazovaly nižší citlivost ke glukose, exponenciální fáze utilizace glukosy začínala při 45% (kmen č.2) a 55.7% (kmen č.95) zbytkové koncentrace glukosy v mladině. Kmen č.7 vykazoval nejkratší a nejrychlejší, kmen č.95 nejdelší lineární fázi utilizace maltosy. (cs)
  • Metabolic activity of 3 strains of lager yeasts (No. 2, 7 and 95 obtained from the Culture Collection of Brewing Yeasts, Research Institute of Brewing & Malting in Prague, Czech Republic) was studied in relation to utilisation of the main wort sugars, glucose, maltose and fructose. The trial was conducted in a pilot scale fermentor at 13°C using worts of original gravity 12% with grist partly substituted by unmalted barley. Strain no. 2 and 95 exhibited lower sensitivity to glucose; exponential phase of maltose utilisation started at 45% (strain no. 2) and 55.7% (strain no. 95) of residual glucose level in worts. Strain no. 7 showed the shortest and the fastest and strain no. 95 the longest linear phase of maltose utilisation. Results indicated that fructose was fermented slower and to a lower degree than glucose and maltose. (en)
Title
  • Wort sugars uptake rate and cell cycle of brewing yeast. Part 1. Wort sugars metabolism of three brewing yeast strains during a pilot plant fermentation. (en)
  • Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení.
  • Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení. (cs)
skos:prefLabel
  • Wort sugars uptake rate and cell cycle of brewing yeast. Part 1. Wort sugars metabolism of three brewing yeast strains during a pilot plant fermentation. (en)
  • Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení.
  • Rychlost zkvašování sacharidů mladiny a buněčný cyklus kvasinek. I. Metabolismus sacharidů tří kmenů pivovarských kvasinek za podmínek modelového kvašení. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012886!RIV/2005/MSM/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 126-129
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 585376
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012886
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Brewing yeast;yeast strain;saccharides;maltose;glucose;fructose;metabolism (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0A9A35897670]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Novák, Jan
  • Basařová, Gabriela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0023-5830
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software