About: Inhibition of lactic bacteria, Bacillus cereus DMF 2008 and total bacteria growth in cheese and meat products due to nisin linked to polymer packaging film     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Active packaging systems based on the application of packaging materials with incorporated and/or immobilized antimicrobial agents provides one of promising trends in food processing. The object of this work was to test the effect of polyethylene (LDPE)packaging film treated with lacquer containing 5 % (w/w) Nisaplin# on the of growth of aerobic sporforming bacteria and Bacillus cereus in packaged processed cheese. Peaces of cheese in contact with nisin treated film were storaged in 21°C for 0, 7, 14,21 and 28 days. The obtained results confirmed significant inhibitory effect of such packaging system against aerobic sporforming bacteria, when the decrease of above mentioned bacteria contamination up to four logharitmic orders were determined. (en)
  • Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalovéfólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky.
  • Systémy aktivního balení založené na aplikaci obalových materiálů s inkorporovanými nebo imobilizovanými antimikrobiálními činidly představují jeden ze slibných směrů v balení minimálně opracovaných potravin. Cílem této práce bylo stanovit účinek obalovéfólie z polyethylenu (LDPE) s nánosem laku obsahujícího 5 % (w/w) Nisaplinu# na růst aerobních sporotvorných bakterií a bakterií Bacillus cereus v baleném taveném sýru. Plátky sýra v kontaktu s nisinem ošetřeným povrchem fólie byly skladovány při 21°Cpo0, 7, 14, 21 a 28 dní. Získané výsledky potvrdily významný inhibiční účinek použitého systému balení vůči aerobním sporotvorným bakteriím, jejichž kontaminace se snížila až o čtyři logaritmické řády v porovnání s kontrolními vzorky. (cs)
Title
  • Inhibition of lactic bacteria, Bacillus cereus DMF 2008 and total bacteria growth in cheese and meat products due to nisin linked to polymer packaging film (en)
  • Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií vxsýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film
  • Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií vxsýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film (cs)
skos:prefLabel
  • Inhibition of lactic bacteria, Bacillus cereus DMF 2008 and total bacteria growth in cheese and meat products due to nisin linked to polymer packaging film (en)
  • Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií vxsýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film
  • Redukce růstu mléčných bakterií, Bacillus cereus DMF 2008 a celkového počtu bakterií vxsýrech a masných výrobcích pomocí nisinu navázaného na polymerní obalový film (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012879!RIV06-MZE-22330___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 24-26
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3158)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 583934
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012879
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • active packaging; nisin; cheese; meat products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1E95334CF02D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr, ČR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dobiáš, Jaroslav
  • Krátká, Jana
  • Plocková, Milada
  • Šviráková, Eva
  • Krejčová, Olga
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software