About: Comparison of methods for determination of egg content of egg products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The presented project deals with the development and evaluation of analytical methods for determination of egg, egg yolk and egg white content of egg products. Due to the high variability of the egg composition and a possible effect of processing to the composition of the product several chemical markers were taken into the consideration: dry matter, fat, cholesterol, fatty acids, phosphorus, total protein content (by comercial ELISA set) and lysozyme concentration. The egg content was estimated according to multiple regression analyses of the calibration set (model samples) and to the data obtained for row materials and described in literature. The error of egg content estimation method was about 20-30%. Relatively high amount of samples wer found to be adulereted - 50% of egg liqueurs and 40% of egg pasta, based on the determined values of chemical markers. (en)
  • Česká legislativa určuje požadavky na minimální obsah vajec nebo vaječných žloutků ve vaječných výrobcích (majonézy, vaječné těstoviny, vaječné likéry, pečivo s obsahem vajec). Vhodné analytické metody ani způsoby posouzení tohoto podílu však nejsou v jednotlivých vyhláškách specifikovány. Prezentovaná studie se zabývá vývojem a ověřením analytických metod vhodných pro stanovení vaječného obsahu (žloutků, bílků, celých vajec). Vzhledem k vysoké variabilitě ve složení vajec a předpokládanému vlivu použitého technologického postupu na výsledné složení vaječných výrobků byl analyzován následující soubor chemických parametrů pro podíl žloutků: obsah sušiny, celkového fosforu (spetrofotometricky), tuku (extračně), cholesterolu (plynovou chormatografií), mastných kyselin (plynovou chormatografií), pro podíl bílku: obsah lysozymu (kapilární isotachoforesou) a obsah celkových bílkovin bílku (komerčním testem ELISA). Výsledky získané jednotlivými metodami pro vybrané zástupce potravinářských výrobků # modelové
  • Česká legislativa určuje požadavky na minimální obsah vajec nebo vaječných žloutků ve vaječných výrobcích (majonézy, vaječné těstoviny, vaječné likéry, pečivo s obsahem vajec). Vhodné analytické metody ani způsoby posouzení tohoto podílu však nejsou v jednotlivých vyhláškách specifikovány. Prezentovaná studie se zabývá vývojem a ověřením analytických metod vhodných pro stanovení vaječného obsahu (žloutků, bílků, celých vajec). Vzhledem k vysoké variabilitě ve složení vajec a předpokládanému vlivu použitého technologického postupu na výsledné složení vaječných výrobků byl analyzován následující soubor chemických parametrů pro podíl žloutků: obsah sušiny, celkového fosforu (spetrofotometricky), tuku (extračně), cholesterolu (plynovou chormatografií), mastných kyselin (plynovou chormatografií), pro podíl bílku: obsah lysozymu (kapilární isotachoforesou) a obsah celkových bílkovin bílku (komerčním testem ELISA). Výsledky získané jednotlivými metodami pro vybrané zástupce potravinářských výrobků # modelové (cs)
Title
  • Comparison of methods for determination of egg content of egg products (en)
  • Porovnání metod stanovení vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec
  • Porovnání metod stanovení vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec (cs)
skos:prefLabel
  • Comparison of methods for determination of egg content of egg products (en)
  • Porovnání metod stanovení vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec
  • Porovnání metod stanovení vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012860!RIV/2005/GA0/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 241;244
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/02/P118), Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 580338
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012860
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • egg contentent;egg products;authenticity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0FA6D42A27F3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr, ČR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Kvasnička, František
  • Čížková, Helena
  • Soukupová, Veronika
  • Prokorátová, Vendula
  • Šurkovská, Marika
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software