Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this work are compared characteristics (limit of detection and quantification, linearity, reproducibility and recoveries) of two electrophoretic methods used for lysozyme determination in egg products.Lysozyme (muramidase) is a basic globular protein with a molecular weight of about 14,400. It contains 129 residues of amino acids. Owing to the many arginine residues its isoelectric point is high (pI 10,7). Lysozyme was chosen for detection of egg content because of its high constant amount in hen egg white (3,5 % of total dried egg white proteins) and its good stability in acidic and neutral media. On-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis (ITP-CZE) and capillary zone electropforesis (CZE) were developed and compared. The ITP-CZE method was performed in FEP capillaries. CITP - CZE offers the separation of lysozyme from the sample matrix without complicated sample treatment. This combination is suitable for the analysis of trace ionogenic components present in a (en)
- Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zóny byly detektov
- Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zóny byly detektov (cs)
|
Title
| - Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu
- Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu (cs)
- Comparison of two electrophoretic methods for egg lysozyme determination (en)
|
skos:prefLabel
| - Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu
- Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu (cs)
- Comparison of two electrophoretic methods for egg lysozyme determination (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/04:00012859!RIV/2005/GA0/223305/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GA525/03/0351), Z(MSM 223300004)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/04:00012859
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lysozyme;elektrophoresis;ITP - CE;CZE (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr, Bystřice p. Pernštýnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXXV. Symposium o nových směrechvýroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kvasnička, František
- Prokorátová, Vendula
- Kenndler, E.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |