About: Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this work are compared characteristics (limit of detection and quantification, linearity, reproducibility and recoveries) of two electrophoretic methods used for lysozyme determination in egg products.Lysozyme (muramidase) is a basic globular protein with a molecular weight of about 14,400. It contains 129 residues of amino acids. Owing to the many arginine residues its isoelectric point is high (pI 10,7). Lysozyme was chosen for detection of egg content because of its high constant amount in hen egg white (3,5 % of total dried egg white proteins) and its good stability in acidic and neutral media. On-line coupled capillary isotachophoresis with capillary zone electrophoresis (ITP-CZE) and capillary zone electropforesis (CZE) were developed and compared. The ITP-CZE method was performed in FEP capillaries. CITP - CZE offers the separation of lysozyme from the sample matrix without complicated sample treatment. This combination is suitable for the analysis of trace ionogenic components present in a (en)
  • Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zóny byly detektov
  • Tato práce se zabývá porovnáním charakteristik dvou elektroforetických metod (limit detekce a kvantifikace, opakovatelnost, přesnost a zpětný nález), které byly vyvinuty pro stanovení lysozymu ve vaječných výrobcích.Lysozym byl vybrán jako charakteristický protein obsažený ve vejcích v konstantním množství, který je stabilní v kyselém a neutrálním prostředí a lze ho dobře využít pro detekci vaječné hmoty v potravinách. První z metod je založená na on-line spojení kapilární izotachoforézy s kapilární zónovou elekroforézou (CITP-CZE). M?ření bylo provedeno v FEP předseparační kapiláře (90 mm x 0,8 mm ID), kde během izotachoforetického kroku dojde k zakoncentrování zřed?ného vzorku. Tato předseparační kapilára je spojena s FEP analytickou kapilárou (140 mm x 0,3 mm ID), kde se analyty rozdělí podle svých pohyblivostí. Spojení obou kapilár pomocí bifurkačního bloku umožňuje odstran?ní části balastních látek před vstupem vzorku do analytické kapiláry, čímž je minimalizován vliv matrice. Zóny byly detektov (cs)
Title
  • Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu
  • Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu (cs)
  • Comparison of two electrophoretic methods for egg lysozyme determination (en)
skos:prefLabel
  • Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu
  • Porovnání dvou elektroforetických metod pro stanovení vaječného lysozymu (cs)
  • Comparison of two electrophoretic methods for egg lysozyme determination (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012859!RIV/2005/GA0/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 245;248
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/03/0351), Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 580315
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012859
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lysozyme;elektrophoresis;ITP - CE;CZE (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [335DADA2257E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr, Bystřice p. Pernštýnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXV. Symposium o nových směrechvýroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kvasnička, František
  • Prokorátová, Vendula
  • Kenndler, E.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-8-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software