About: Falšování vína     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Víno, zkvašený a zušlechtěný mošt nebo rmut z hroznů evropské révy vinné, se často stává objektem falšování vzhledem ke své ceně, dostupnosti ve světě a snadno napodobitelnému základnímu chemickému složení (obsah alkoholu, nízké pH). Z tohoto důvodu také jak evropská tak česká legislativa charakterizuje poměrně do hloubky jednotlivé druhy vín a požadavky na technologii výroby a jejich chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti. Pro uvedené účely byla vypracována a je využívána řada analytických metod posuzování autenticity jednotlivých výrobků.
  • Víno, zkvašený a zušlechtěný mošt nebo rmut z hroznů evropské révy vinné, se často stává objektem falšování vzhledem ke své ceně, dostupnosti ve světě a snadno napodobitelnému základnímu chemickému složení (obsah alkoholu, nízké pH). Z tohoto důvodu také jak evropská tak česká legislativa charakterizuje poměrně do hloubky jednotlivé druhy vín a požadavky na technologii výroby a jejich chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti. Pro uvedené účely byla vypracována a je využívána řada analytických metod posuzování autenticity jednotlivých výrobků. (cs)
  • The recent Czech Food law No 110/1997 as amended as well as EU legislative specifies the qualitative parameters of wine and wine must. Wine is often adulterated due to its price, availableness and easy imitation of basic chemical composition (ethanol content, law pH). Requirements for technology of production and chemical, physical and sensory properties are firmly specified. The presented project deals with the summarization of analytical methods for evaluation of wine authenticity. (en)
Title
  • Falšování vína
  • Falšování vína (cs)
  • Wine adulteration (en)
skos:prefLabel
  • Falšování vína
  • Falšování vína (cs)
  • Wine adulteration (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012786!RIV/2005/MSM/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 1-10
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 564129
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012786
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wine;authenticity;adulteration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AB96C3381282]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • 21
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 21. aktualizace
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čížková, Helena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Verlag Dashofer
https://schema.org/isbn
  • 80-86229-05-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software