About: Determination of egg yolk content in egg liqueurs     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Development and evaluation of analytical methods for determination of egg yolk content of egg liqueurs was aim of the project. Due to the high variability of the egg composition and a possible effect of processing to the composition of the product several chemical markers were taken into the consideration: dry matter, fat, cholesterol, fatty acids, phosphorus. The egg content was estimated according to multiple regression analyses of the calibration set (model samples) and to the data obtained for row materials and described in literature. The error of egg content estimation method was about 20-30%. Relatively high amount of samples wer found to be adulereted - 50% of egg liqueurs.
  • Development and evaluation of analytical methods for determination of egg yolk content of egg liqueurs was aim of the project. Due to the high variability of the egg composition and a possible effect of processing to the composition of the product several chemical markers were taken into the consideration: dry matter, fat, cholesterol, fatty acids, phosphorus. The egg content was estimated according to multiple regression analyses of the calibration set (model samples) and to the data obtained for row materials and described in literature. The error of egg content estimation method was about 20-30%. Relatively high amount of samples wer found to be adulereted - 50% of egg liqueurs. (en)
  • Prezentovaná studie se zabývá vývojem a ověřením analytických metod vhodných pro stanovení obsahu žloutků ve vaječných likérech Vzhledem k vysoké variabilitě ve složení vajec a předpokládanému vlivu použitého technologického postupu na výsledné složení vaječných výrobků byl analyzován následující soubor chemických parametrů pro podíl žloutků: obsah sušiny, celkového fosforu (spetrofotometricky), tuku (extračně), cholesterolu (plynovou chormatografií), mastných kyselin (plynovou chormatografií). Výsledky rozborů modelových vzorků i vzorků z tržní sítě získané jednotlivými metodami pro byly statisticky zpracovány, vzájemně porovnány a kriticky zhodnoceny. V závěru práce byla diskutována přesnost, výhody a nevýhody navržených metod stanovení (odhadu) vaječného podílu a zároveň byly posuzována kvalita vaječných likérů na českém trhu. (cs)
Title
  • Determination of egg yolk content in egg liqueurs
  • Determination of egg yolk content in egg liqueurs (en)
  • Stanovení podílu žloutků ve vaječných likérech (cs)
skos:prefLabel
  • Determination of egg yolk content in egg liqueurs
  • Determination of egg yolk content in egg liqueurs (en)
  • Stanovení podílu žloutků ve vaječných likérech (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012765!RIV/2005/GA0/223305/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 9-15
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/02/P118), Z(MSM 223300004)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 560067
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012765
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • egg yolk;estimation of egg content;egg liqueur;authenticity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [54425BE59EC2]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Czech Journal of Food Science
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Kvasnička, František
  • Čížková, Helena
  • Prokorátová, Vendula
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-1800
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software