About: Barevné změny na kůži JUT prasat po dekontaminaci parou a kyselinou mléčnou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The effect of surface decontamination by steaming ( 6 bar) and spraying with lactic acid (2% Purac FCC 80) on the appearence of pork carcasses was evaluated immediatelly after the treatment and during the cold storage. Surface colour was measured usingvideo image analysis (software LUCIA) and reflectance spectrophotometry (Minolta CM 2600d). The mentioned treatment caused only insignificant colour changes what in the case of pork skin (carcass surface) is rather positive phenomenon. Both method used, i.e. reflectance spectrophotometry and VIA describe the changes on similar way. Decontamination decreased slightly the redness (a*) and ligthness ( L*) and brightness (MB). (en)
  • Byl sledován vliv dekontaminace kombinací ostřiku ostrou parou (o přetlaku 6 bar) a postřiku roztokem kyseliny mléčné (2% Purac FCC 80)na vzhled jatečně upravených těl prasat, a to okamžitě po ošetření a vxprůběhu skladování vxchladírně. Dekontaminovanéi kontrolní vzorky kůže byly párově odebírány z jednoho kusu, každý ze stejného místa na jedné půlce. Barva byla hodnocena vizuálně, pomocí analýzy obrazu (LUCIA) a na základě vyhodnocení reflekčních spekter (reflekční spektrometrie Minolta CM 2600d). Uvedený zákrok vedl kxstatisticky nevýznamným barevným změnám, které vxpřípadě vepřové kůže znamenají spíše zlepšení vzhledu. Obě použité metody, reflekční spektrometrie i analýza obrazu popisují uvedené děje podobným způsobem. Dekontaminace snížila nepatrně podíl červené barvy (souřadnice a*, podíl červené r) a kůže se stala světlejší (světlost L* i brightness MB).
  • Byl sledován vliv dekontaminace kombinací ostřiku ostrou parou (o přetlaku 6 bar) a postřiku roztokem kyseliny mléčné (2% Purac FCC 80)na vzhled jatečně upravených těl prasat, a to okamžitě po ošetření a vxprůběhu skladování vxchladírně. Dekontaminovanéi kontrolní vzorky kůže byly párově odebírány z jednoho kusu, každý ze stejného místa na jedné půlce. Barva byla hodnocena vizuálně, pomocí analýzy obrazu (LUCIA) a na základě vyhodnocení reflekčních spekter (reflekční spektrometrie Minolta CM 2600d). Uvedený zákrok vedl kxstatisticky nevýznamným barevným změnám, které vxpřípadě vepřové kůže znamenají spíše zlepšení vzhledu. Obě použité metody, reflekční spektrometrie i analýza obrazu popisují uvedené děje podobným způsobem. Dekontaminace snížila nepatrně podíl červené barvy (souřadnice a*, podíl červené r) a kůže se stala světlejší (světlost L* i brightness MB). (cs)
Title
  • Barevné změny na kůži JUT prasat po dekontaminaci parou a kyselinou mléčnou
  • Barevné změny na kůži JUT prasat po dekontaminaci parou a kyselinou mléčnou (cs)
  • Colour changes on skin on pig carcass after decontamination by steaming a lactic acid (en)
skos:prefLabel
  • Barevné změny na kůži JUT prasat po dekontaminaci parou a kyselinou mléčnou
  • Barevné změny na kůži JUT prasat po dekontaminaci parou a kyselinou mléčnou (cs)
  • Colour changes on skin on pig carcass after decontamination by steaming a lactic acid (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/04:00012745!RIV06-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QE0186), Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 555818
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/04:00012745
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Colour; carcass; pig; decontamination; steam; lactic acid (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...i/riv/kodPristupu
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [84C6C73EE549]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...n/vavai/riv/nosic
  • 1
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • VŠCHT Praha
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Šikulová, Markéta
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software