About: Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Patulin is a mycotoxin produced by some species of Penicillium, Aspergillus, Byssochlamys. The presence of mycotoxin patulin is very important in technological scale processing of fruit, because the rotten fruits can be processed relatively often. The aim of the work was to follow the changes of patulin content during the individual processing operations. During the production of apple puree was observed the highest decrease of patulin content during pressing. (en)
  • Mykotoxin patulin, který je produkován plísněmi rodů Penicillium, Aspergillus,Byssochlamys, se nejčastěji nachází ve výrobcích z jablek v případě zpracování určitého podílu mikrobiálně narušené suroviny. V sezónách 2001 a 2002 byl sledován výskyt patulinu ve zpracovatelském závodě na výrobu jablečného protlaku. Osud patulinu v jednotlivých krocích zpracování byl sledován na základě opakovaného experimentu. V případě sledovaného technologického procesu (příjem jablek, mytí, rozváření, pasírování, pasterace, aseptické plnění) byla vyloučena možnost vzniku patulinu v důsledku přežití a rozvoje plísní v produktu, jediným zdrojem byl patulin ve zpracovávané surovině. Během technologického zpracování dochází k redukci obsahu patulinu především na pasírkách.
Title
  • Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník
  • Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník (cs)
  • Influence of factors on patulin content during the production of apple baby food (en)
skos:prefLabel
  • Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník
  • Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník (cs)
  • Influence of factors on patulin content during the production of apple baby food (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008839!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 446-449
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 607045
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008839
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • patulin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [88D4C642C3A3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr (ČR)
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Čížková, Helena
  • Janotová, Lucie
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software