Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Patulin is a mycotoxin produced by some species of Penicillium, Aspergillus, Byssochlamys. The presence of mycotoxin patulin is very important in technological scale processing of fruit, because the rotten fruits can be processed relatively often. The aim of the work was to follow the changes of patulin content during the individual processing operations. During the production of apple puree was observed the highest decrease of patulin content during pressing. (en)
- Mykotoxin patulin, který je produkován plísněmi rodů Penicillium, Aspergillus,Byssochlamys, se nejčastěji nachází ve výrobcích z jablek v případě zpracování určitého podílu mikrobiálně narušené suroviny. V sezónách 2001 a 2002 byl sledován výskyt patulinu ve zpracovatelském závodě na výrobu jablečného protlaku. Osud patulinu v jednotlivých krocích zpracování byl sledován na základě opakovaného experimentu. V případě sledovaného technologického procesu (příjem jablek, mytí, rozváření, pasírování, pasterace, aseptické plnění) byla vyloučena možnost vzniku patulinu v důsledku přežití a rozvoje plísní v produktu, jediným zdrojem byl patulin ve zpracovávané surovině. Během technologického zpracování dochází k redukci obsahu patulinu především na pasírkách.
|
Title
| - Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník
- Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník (cs)
- Influence of factors on patulin content during the production of apple baby food (en)
|
skos:prefLabel
| - Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník
- Faktory ovlivňující obsah mykotoxinu patulinu během výroby kojenecké výživy - sborník (cs)
- Influence of factors on patulin content during the production of apple baby food (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008839!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008839
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Čížková, Helena
- Janotová, Lucie
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |