About: Minimally processed food     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V posledních letech vzrůstá zájem spotřebitelů o čerstvé potraviny, resp. o potraviny, které mají smyslové vlastnosti blízké výchozím surovinám. Termín minimální opracování není přesně vymezen, zahrnuje například metody zpracování potravin bez použití záhřevu, kombinované procesy, případně použití principů tzv. bariérové teorie. Obecně minimální opracování znamená použití takových postupů, kterými je dosažena stabilita potraviny s minimálními vlivy na organoleptické vlastnosti. Rozšiřování postupůminimálního opracování odpovídá obecným trendům ve výrobě potravin, kdy zhruba od sedmdesátých let nastoupil velmi rychlý rozvoj výroby zmrazovaných potravin, později se zdokonalením distribučních řetězců se projevil také rozmach výroby a nabídky chl azených potravin. V polovině osmdesátých let začali v Japonsku s výzkumem aplikací vysokého hydrostatického tlaku a později v rámci různých projektů byly hledány potravinářské aplikace obvykle známých postupů z jiných technologií. V České republice se
  • Survey of principles of minimally processed food. (en)
Title
  • Minimally processed food (en)
  • Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník
  • Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník (cs)
skos:prefLabel
  • Minimally processed food (en)
  • Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník
  • Zpracování potravin postupy tzv. minimálního opracování - sborník (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008558!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 15-18
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 636536
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008558
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • minimally processed food (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [ACD7514B6A22]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr (ČR)
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software