About: Estimation of caseinomacropeptide in whey     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The caseinomacropeptide (CMP) is a protein, which can be found in sweet whey. It is formed from the k-kasein during coagulation of milk by rennet. The peptide bound is splited by chymosine and CMP and para-k-kasein are formed. CMP can be also formed in the glycosylated form - that is called glycomacropeptide (GMP). The spectrofotometric determination of CMP is based on the solubility of CMP in trichloracetic acid (TCA) of different concentrations. Total CMP was dissolved in the solution of TCA containing sodium sulphate. The final concentration of TCA was 60 g/l. GMP was dissolved in TCA at the final concentration of 120 g/l of TCA in the sample. It is necessary to separate TCA and CMP by gel filtration. The CMP was determined by spectrofotometry at wavelength 215 nm. To determine other proteins and peptides, the wavelength of 280 nm was used. (en)
  • Kaseinomakropeptid (CMP) se nachází ve sladké syrovátce, kde vzniká z k-kaseinu vedle para-k-kaseinu při srážení mléka syřidlem. CMP se může vyskytovat v glykosylované formě označované jako glykomakropeptid. Spektrofotometrické stanovení je založeno na rozpustnosti CMP v kyselině trichloroctové (TCA). TCA je pak nutné separovat gelovou filtrací, aby bylo možné stanovit obsah CMP spektrofotometricky při 215 nm. Pro posouzení přítomnosti jiných bílkovin a peptidů bylo použito měření při 280 nm.
Title
  • Estimation of caseinomacropeptide in whey (en)
  • Stanovení kaseinomakropeptidu v syrovátce. - sborník
  • Stanovení kaseinomakropeptidu v syrovátce. - sborník (cs)
skos:prefLabel
  • Estimation of caseinomacropeptide in whey (en)
  • Stanovení kaseinomakropeptidu v syrovátce. - sborník
  • Stanovení kaseinomakropeptidu v syrovátce. - sborník (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008543!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 93;96
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 628581
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008543
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • caseinomacropeptide;gel chromatography;spectrophotometry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C8F8DD6CCF75]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čurda, Ladislav
  • Parkányiová, Jana
  • Tovarová, Ivana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software