About: Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Objektivní hodnocení jakosti hodnocení hovězího masa a klasifikace jatečně upravených těl vyžaduje nahrazení subjektivního posouzení objektivními metodami. Perspektivní se ukazuje využití biolelektrické impedanční analýzy klasifikace (BIA) /Bohuslávek 2002a,b,c,d/. Při ověřování této metody byl určován podíl vybraných částí hovězích jatečně upravených těl (JUT) a zastoupení tukové tkáně /Pipek et al 2002/. V předchozím sledování byla nalezena korelace mezi obsahem tuku stanoveným klasickou extrakční metodou /Arneth 1996/ a pomocí obrazové analýzy Limitujícím se zde ukázalo nasnímání obrazu masa a s tím související možnost odlišení tukové tkáně od jiných tkání (pojivová tkáň, kosti) i odstranění rušivých vlivů (lesk). Velmi dobré shody při stanovení obsahu intramuskulárního tuku bylo dosaženo u svalu longissimus lumborum et thoracis, naproti tomu při vyhodnocování celých plátků roštěnce (tedy včetně okolní tukové tkáně a dalších svalů) byla shoda nižší, právě vzhledem k obtížné identifikaci po
  • The methods that could replace the subjective evaluation and classification of beef carcasses were looking for. The suitable method is classification by the bioelectrical impedance /Bohuslávek 2002a,b,c,d/. The proportion of selected parts of beef carcasses and the intramuscular fat content were determined. The correlation between the intramuscular fat content determined by the extraction and video image analysis was found. (en)
Title
  • Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník
  • Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník (cs)
  • The use of image analyses for evaluation of carcasses (en)
skos:prefLabel
  • Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník
  • Využití analýzy obrazu k hodnocení JUT skotu - sborník (cs)
  • The use of image analyses for evaluation of carcasses (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008498!RIV/2004/GA0/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 59-62
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA102/01/1344), Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 634462
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008498
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • intramuskulární tuk, analýza obrazu, extrakce podle Soxhleta, hovězí, pojivová tkáň (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [79B742E35685]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Šikulová, Markéta
  • Sarnovský, L.
  • Skryjová, O.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software