Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V současné době je ve světě zvýšený zájem o resveratrol, jemuž se přisuzuje řada pozitivních účinků pro zdraví populace. Chemicky jde o polyfenolickou látku (3,5,4'- trihydroxystilbene) vyskytující se jako cis- a trans- isomer, přičemž trans-isomer v přirozených vzorcích převládá. Resveratrolu se mimo jiné přisuzuje schopnost snižování rizika vzniku kardiovaskulárních nemocí při rozumné konzumaci červeného vína (tzv. francouzský paradox). Hladiny této látky se v červených vínech pohybují v jednotkách mg/l. Stanovení resveratrolu ve víně se běžně provádí metodou HPLC s elektrochemickou nebo UV detekcí. V této práci je popsána nově vyvinutá elektroforetická metoda stanovení cis- a trans-resveratrolu ve víně založená na on-line spojení kapilární isotachoforesy a kapilární zónové elektroforesy s UV detekcí. V příspěvku jsou prezentovány vybrané charakteristiky elektroforetické metody (přesnost, opakovatelnost, mez detekce a stanovitelnosti). Vyvinutá metoda byla ověřena na řadě reálných vzorků vína a získ
- A new capillary electrophoresis method for the determination of resveratrol in wine is described. The basic characteristics of the newly developed method were evaluated and method were compared with HPLC. Obtained results were discussed. (en)
|
Title
| - Determination of resveratrol by capillary electrophoresis and comparison with HPLC (en)
- Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník
- Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník (cs)
|
skos:prefLabel
| - Determination of resveratrol by capillary electrophoresis and comparison with HPLC (en)
- Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník
- Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008450!RIV/2004/GA0/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GA525/03/0351), P(GA525/99/1338), Z(MSM 223300004)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008450
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - resveratrol, wine, HPLC, elektrophoresis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kolouchová, Irena
- Melzoch, Karel
- Voldřich, Michal
- Kvasnička, František
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |