About: Determination of resveratrol by capillary electrophoresis and comparison with HPLC     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V současné době je ve světě zvýšený zájem o resveratrol, jemuž se přisuzuje řada pozitivních účinků pro zdraví populace. Chemicky jde o polyfenolickou látku (3,5,4'- trihydroxystilbene) vyskytující se jako cis- a trans- isomer, přičemž trans-isomer v přirozených vzorcích převládá. Resveratrolu se mimo jiné přisuzuje schopnost snižování rizika vzniku kardiovaskulárních nemocí při rozumné konzumaci červeného vína (tzv. francouzský paradox). Hladiny této látky se v červených vínech pohybují v jednotkách mg/l. Stanovení resveratrolu ve víně se běžně provádí metodou HPLC s elektrochemickou nebo UV detekcí. V této práci je popsána nově vyvinutá elektroforetická metoda stanovení cis- a trans-resveratrolu ve víně založená na on-line spojení kapilární isotachoforesy a kapilární zónové elektroforesy s UV detekcí. V příspěvku jsou prezentovány vybrané charakteristiky elektroforetické metody (přesnost, opakovatelnost, mez detekce a stanovitelnosti). Vyvinutá metoda byla ověřena na řadě reálných vzorků vína a získ
  • A new capillary electrophoresis method for the determination of resveratrol in wine is described. The basic characteristics of the newly developed method were evaluated and method were compared with HPLC. Obtained results were discussed. (en)
Title
  • Determination of resveratrol by capillary electrophoresis and comparison with HPLC (en)
  • Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník
  • Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník (cs)
skos:prefLabel
  • Determination of resveratrol by capillary electrophoresis and comparison with HPLC (en)
  • Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník
  • Stanovení resveratrolu ve víně kapilární elektroforézou a porovnání s HPLC metodou - sborník (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008450!RIV/2004/GA0/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 365-368
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA525/03/0351), P(GA525/99/1338), Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 628623
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008450
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • resveratrol, wine, HPLC, elektrophoresis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9BE6021DB0DC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kolouchová, Irena
  • Melzoch, Karel
  • Voldřich, Michal
  • Kvasnička, František
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 81 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software