About: Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Bylo zjištěno, že při mikrovlnném sušení za normálního tlaku je doba sušení 2,4 krát kratší než při vakuovém mikrovlnném sušení. Hodnoty maximálních rychlostí sušení dosahovaly pro mikrovlnné vakuové sušení 0,8 násobku hodnory rychlosti sušení pro mikrovlnné sušení za normálního tlaku. Mikrovlnné sušení za normálního tlaku i za vakua nemá výraznější vliv na obsah celkového škrobu a bílkovin.. Patrný pozitivní vliv byl pozorován na změnách obsahu TIA a alfa-galaktooligosacharidů. Z hlediska zlepšení nutriční hodnoty a stravitelnosti sušených a klíčených semen hrachu je výhodnější delší a šetrnější mikrovlnné sušení probíhající za sníženého tlaku a nižších teplot.
  • There was established, that microwave drying at normaly pressure has time of drying 2,4 time shorter then one at vacuum microwave drying. The microwave drying at normally pressure or at vacuum has not influence at content of starch and proteins. The positive influence was observed on changes of content of TIA and alpha-galactooligosaccharides. From the point of view improvement of nutritional valule and consumability of dryed and germinated pea is better longer and more considerate microwave drying at reduced pressure and lower temperature. (en)
Title
  • Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu
  • Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu (cs)
  • Vacuum microwave drying of seeds of germinated pea (en)
skos:prefLabel
  • Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu
  • Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu (cs)
  • Vacuum microwave drying of seeds of germinated pea (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008435!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 136
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 632670
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008435
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microwave drying; pea; germination; TIA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [35412E08DF50]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní , Šumava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník 50. konference chemického inženýrství CHISA 2003
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubník, Zdeněk
  • Dostálová, Jana
  • Houška, M.
  • Kadlec, Pavel
  • Skulinová, Michaela
  • Kýhos, K.
  • Hoke, K.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického a procesního inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 80-86059-36-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software