Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Bylo zjištěno, že při mikrovlnném sušení za normálního tlaku je doba sušení 2,4 krát kratší než při vakuovém mikrovlnném sušení. Hodnoty maximálních rychlostí sušení dosahovaly pro mikrovlnné vakuové sušení 0,8 násobku hodnory rychlosti sušení pro mikrovlnné sušení za normálního tlaku. Mikrovlnné sušení za normálního tlaku i za vakua nemá výraznější vliv na obsah celkového škrobu a bílkovin.. Patrný pozitivní vliv byl pozorován na změnách obsahu TIA a alfa-galaktooligosacharidů. Z hlediska zlepšení nutriční hodnoty a stravitelnosti sušených a klíčených semen hrachu je výhodnější delší a šetrnější mikrovlnné sušení probíhající za sníženého tlaku a nižších teplot.
- There was established, that microwave drying at normaly pressure has time of drying 2,4 time shorter then one at vacuum microwave drying. The microwave drying at normally pressure or at vacuum has not influence at content of starch and proteins. The positive influence was observed on changes of content of TIA and alpha-galactooligosaccharides. From the point of view improvement of nutritional valule and consumability of dryed and germinated pea is better longer and more considerate microwave drying at reduced pressure and lower temperature. (en)
|
Title
| - Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu
- Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu (cs)
- Vacuum microwave drying of seeds of germinated pea (en)
|
skos:prefLabel
| - Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu
- Vakuové mikrovlnné sušení semen klíčeného hrachu (cs)
- Vacuum microwave drying of seeds of germinated pea (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008435!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008435
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - microwave drying; pea; germination; TIA (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník 50. konference chemického inženýrství CHISA 2003
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bubník, Zdeněk
- Dostálová, Jana
- Houška, M.
- Kadlec, Pavel
- Skulinová, Michaela
- Kýhos, K.
- Hoke, K.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost chemického a procesního inženýrství
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |