About: Study of lysozyme influence on grampositive bacteria growth by impedance method     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Influence of lysozyme (concentration in range from 0 to 100 000 I.U.) on Lactobacillus casei 158 and Bacillus cereus 2008 was studied by impedance method. It was found that lysozyme at low concentration influenced neither L. casei nor B. cereus. Concentration 10 000 I.U. increased their growth rate. 100 000 I.U. had little inhibitory effect at low initial count and temperature 30 °C. Future research will be focused on combinations of lysozyme with other antibacterial active compounds. (en)
  • Byl studován vliv lysozymu (v rozmezí koncentrací 0 - 100000 I.U.) na růst Lactobacillus casei 158 a Bacillus cereus 2008. Bylo zjištěno, že lysozym při nízkých koncentracích neovlivňuje ani L. casei ani B. cereus. Koncetrace 10000 I. U. zvyšuje jejich růstovou rychlost.. 100000 I. U. má malý inhibiční efekt při nízkém počátečním počtu a teplotě 30 °C. Další výzkum bude zaměřen na kombinace lysozymu s jinými antbakteriálními látkami.
Title
  • Study of lysozyme influence on grampositive bacteria growth by impedance method (en)
  • Sledování vlivu lysozymu na růst grampozitivních bakterií impedanční metodou.
  • Sledování vlivu lysozymu na růst grampozitivních bakterií impedanční metodou. (cs)
skos:prefLabel
  • Study of lysozyme influence on grampositive bacteria growth by impedance method (en)
  • Sledování vlivu lysozymu na růst grampozitivních bakterií impedanční metodou.
  • Sledování vlivu lysozymu na růst grampozitivních bakterií impedanční metodou. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008407!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 152;158
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 627344
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008407
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lysozyme;impedance;Bactrac;Lactobacillus casei;Bacillus cereus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [892526F0CF83]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Plocková, Milada
  • Chumchalová, Jana
  • Čurda, Ladislav
  • Olšanská, Eliška
  • Ulrichová, Růžena
  • Holubová, Jitka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemická
https://schema.org/isbn
  • 80-86238-31-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software