About: Interesterifikace a esterifikace triacylglycerolů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Při reakci směsi mastných kyselin a triacylglycerolů s monofunkčním alkoholem - methanolem za podmínek kyselé katalýzy probíhají vedle sebe dva procesy: esterifikace volných mastných kyselin a interesterifikace triacylglycerolů ne methylestery mastných kyselin za současného uvolňování reakční vody a glycerolu. Byl sledován průběh obou reakcí a jejich rychlost v koncentračním rozmezí volných mastných kyselin v substrátu 0 až 100 % hm. s krokem 20 %. Obě reakce probíhají rozdílnou rychlostí. Za podmínek kyselé katalýzy je rychlejší esterifikace. Pro přiblížení obou rychlostí obou pochodů je nutné zvýšit teplotu nad 100 °C. Protože aktivita vody v reakční směsi je snižována destilací, je stupeň konverze mastných kyselin na methylestery ovlivňován především koncentrací glycerolu.
  • During the fatty acids reaction with methanol under the acid catalyzation, two products take place together: free fatty acids esterification and TAG interesterification during the emerging of FA methylesters and H2O and glycerols. The process both reaction and their rate was determined in the concentration range of FFA in mater 0 - 100%(w/w). Under the condition of acid catalyzation the esterification is faster. The higher temperature (over 100°C) the faster both reactions are. The water activity in thereaction mixture is decreased by distillation and so conversion degree of fatty acids is influenced by glycerol concentration. (en)
Title
  • Interesterifikace a esterifikace triacylglycerolů
  • Interesterifikace a esterifikace triacylglycerolů (cs)
  • Interesterification and esterification of triglycerides (en)
skos:prefLabel
  • Interesterifikace a esterifikace triacylglycerolů
  • Interesterifikace a esterifikace triacylglycerolů (cs)
  • Interesterification and esterification of triglycerides (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008393!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 151;157
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 610889
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008393
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • esterification; interesterification; oils; fatty acids; methylesters (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [97C000950817]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Trenčianské Teplice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - 41. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filip, Vladimír
  • Šmidrkal, Jan
  • Poláková, Věra
  • Drda, Antonín
  • Škvrnová, Jitka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká chemická společnost
https://schema.org/isbn
  • 80-86238-32-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software