Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cacao, Chocolate and chocolate confectionaries are often adulterated by lowering of cacao butter content or by replacing cacao by addition of other fats. Increases in the price of cocoa butter, cocoa and chocolate have led to a search for alternatives cocoa butter substitutes, equivalents or non-lauric fat. Real cocoa butter content can be estimated according to several chemical parameters (fat content, composition of fatty acids and triacylgrycerols, phytosterols, theobromine and caffeine) (en)
- Abstrakt v původním jazyce: Kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový prášek nebo čokoláda většinou představují jednu z nejdražších surovin použitých při výrobě kakaových a čokoládových výrobků, nebo cukrovinek a dalších výrobků s podílem kakaa nebo čokolády. Uvedené výrobky jsou falšovány především vědomým snížením obsahu kakaových částí popřípadě jeho maskováním přídavkem jiných tuků. Tyto výrobky jsou v Evropské unii i České republice jednoznačně legislativně definovány. Složení kakaa, kakaového výrobku,čokolády nebo čokoládového výrobku by vždy mělo odpovídat deklarovanému a vyhláškou 76/20003 požadovanému podílu kakaového másla a kakaové sušiny, tj. obsah látek specifických pro kakaové málo by měl odpovídat jeho podílu ve výrobku (např. obsah tuku, z astoupení jednotlivých mastných kyselin a triacylglycerolů, obsah a složení fytosterolů a theobrominu a kofeinu).
|
Title
| - Adulteration of product containing cacao and chocolate (en)
- Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády
- Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády (cs)
|
skos:prefLabel
| - Adulteration of product containing cacao and chocolate (en)
- Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády
- Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008369!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008369
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - kakao, čokoláda, autenticita (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 20.aktualizace
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Čížková, Helena
- Škopek, B.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |