About: Adulteration of product containing cacao and chocolate     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cacao, Chocolate and chocolate confectionaries are often adulterated by lowering of cacao butter content or by replacing cacao by addition of other fats. Increases in the price of cocoa butter, cocoa and chocolate have led to a search for alternatives cocoa butter substitutes, equivalents or non-lauric fat. Real cocoa butter content can be estimated according to several chemical parameters (fat content, composition of fatty acids and triacylgrycerols, phytosterols, theobromine and caffeine) (en)
  • Abstrakt v původním jazyce: Kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový prášek nebo čokoláda většinou představují jednu z nejdražších surovin použitých při výrobě kakaových a čokoládových výrobků, nebo cukrovinek a dalších výrobků s podílem kakaa nebo čokolády. Uvedené výrobky jsou falšovány především vědomým snížením obsahu kakaových částí popřípadě jeho maskováním přídavkem jiných tuků. Tyto výrobky jsou v Evropské unii i České republice jednoznačně legislativně definovány. Složení kakaa, kakaového výrobku,čokolády nebo čokoládového výrobku by vždy mělo odpovídat deklarovanému a vyhláškou 76/20003 požadovanému podílu kakaového másla a kakaové sušiny, tj. obsah látek specifických pro kakaové málo by měl odpovídat jeho podílu ve výrobku (např. obsah tuku, z astoupení jednotlivých mastných kyselin a triacylglycerolů, obsah a složení fytosterolů a theobrominu a kofeinu).
Title
  • Adulteration of product containing cacao and chocolate (en)
  • Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády
  • Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády (cs)
skos:prefLabel
  • Adulteration of product containing cacao and chocolate (en)
  • Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády
  • Falšování výrobků s podílem kakaa a čokolády (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008369!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 1-12
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 607060
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008369
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • kakao, čokoláda, autenticita (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7727820ACA75]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 20.aktualizace
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Čížková, Helena
  • Škopek, B.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Verlag Dashofer
https://schema.org/isbn
  • 80-86229-05-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software