Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The presented project deals with the development and evaluation of analytical methods for determination of egg, egg yolk and egg white content of egg pastas. Due to the high variability of the egg composition and a possible effect of processing to the composition of the product several chemical markers were taken into the consideration: fat, cholesterol, fatty acids and lysozyme concentration. The egg content was estimated according to multiple regression analyses of the calibration set (model samples) and to the data obtained for row materials and described in literature. (en)
- Falšování vaječných výrobků představuje klamavé označení bezvaječných výrobků za vaječné nebo použití nižšího podílu vaječné hmoty než je minimální množství, které předepisují jednotlivé komoditní vyhlášky Zákona o potravinách č. 110/1197 Sb. Na základěliterárních odkazů a možností laboratoře byly vytipovány následující markery (charakteristické složky) vaječného podílu: obsah cholesterolu, obsah fosforu, obsah a složení mastných kyselin, obsah lysozymu, barva (tristimulus koeficienty L,a,b). Pro poso uzení variability složení vajec v místních podmínkách byl výše zmíněnými metodami zanalyzován soubor vajec od různých dodavatelů. Zároveň byly analýze podrobeny i další suroviny používané při výrobě sledovaných vaječných výrobků (mouka). Byly provedeny rozbory 15 druhů těstovin. Statistickým zpracováním obsahu jednotlivých markerů byl na základě tabelovaných dat a experimentálně zjištěných hodnot (analýza surovin a 3 řad modelových vzorků) odhadnut vaječný podíl ve výrobcích. Na základě provedených expe
|
Title
| - Determination of egg content of pasta (en)
- Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník
- Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník (cs)
|
skos:prefLabel
| - Determination of egg content of pasta (en)
- Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník
- Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008366!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008366
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - vaječný podíl, těstoviny, autenticita (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Kvasnička, František
- Čížková, Helena
- Prokorátová, Vendula
- Opichalová, I.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |