About: Determination of egg content of pasta     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The presented project deals with the development and evaluation of analytical methods for determination of egg, egg yolk and egg white content of egg pastas. Due to the high variability of the egg composition and a possible effect of processing to the composition of the product several chemical markers were taken into the consideration: fat, cholesterol, fatty acids and lysozyme concentration. The egg content was estimated according to multiple regression analyses of the calibration set (model samples) and to the data obtained for row materials and described in literature. (en)
  • Falšování vaječných výrobků představuje klamavé označení bezvaječných výrobků za vaječné nebo použití nižšího podílu vaječné hmoty než je minimální množství, které předepisují jednotlivé komoditní vyhlášky Zákona o potravinách č. 110/1197 Sb. Na základěliterárních odkazů a možností laboratoře byly vytipovány následující markery (charakteristické složky) vaječného podílu: obsah cholesterolu, obsah fosforu, obsah a složení mastných kyselin, obsah lysozymu, barva (tristimulus koeficienty L,a,b). Pro poso uzení variability složení vajec v místních podmínkách byl výše zmíněnými metodami zanalyzován soubor vajec od různých dodavatelů. Zároveň byly analýze podrobeny i další suroviny používané při výrobě sledovaných vaječných výrobků (mouka). Byly provedeny rozbory 15 druhů těstovin. Statistickým zpracováním obsahu jednotlivých markerů byl na základě tabelovaných dat a experimentálně zjištěných hodnot (analýza surovin a 3 řad modelových vzorků) odhadnut vaječný podíl ve výrobcích. Na základě provedených expe
Title
  • Determination of egg content of pasta (en)
  • Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník
  • Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník (cs)
skos:prefLabel
  • Determination of egg content of pasta (en)
  • Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník
  • Posouzení vaječného podílu v těstovinách - sborník (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/03:00008366!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 158-161
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 621853
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/03:00008366
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • vaječný podíl, těstoviny, autenticita (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7E603C02FC5A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr (ČR)
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Kvasnička, František
  • Čížková, Helena
  • Prokorátová, Vendula
  • Opichalová, I.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
https://schema.org/isbn
  • 80-902671-6-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software