About: Ekonomika a vzhled masa při dekontaminaci kyselinou mléčnou     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Dekontaminace povrchu masa kyselinou mléčnou se všeobecně používá. V rámci ověřování této metody jsme se kromě hodnocení údržnosti zabývali i některými dalšími aspekty. Jednou ze studií bylo ověření nákladů na dekontaminaci. Ukázalo se, že nepatrné náklady jsou kompenzovány snížením hmotnostních ztrát při rychlozchlazování jatečně upravených těl. Ukázalo se, že postřik kyselinou mléčnou vyvolá na povrchu změny, které vedou ke sníženému odparu vody, zmenší se tak hmotnostní ztráty, takže se to projeví ekonomicky. Překážkou používání kyseliny mléčné na povrchu by mohly být barevné změny. Byl zkoušen vliv povrchového ošetření na barvu masa. Vedlo to ke světlejším barvě masa, jsou nepatrné rozdíly v barevném odstínu. Souřadnice a* a b*. Podobné efektybyly zjištěny i prostřednictvím videoanalýzy. Přepočet reflekčních spekter na podíl jednotlivých forem hemových barviv ukázal, že ošetření nemá významný vliv.
  • Dekontaminace povrchu masa kyselinou mléčnou se všeobecně používá. V rámci ověřování této metody jsme se kromě hodnocení údržnosti zabývali i některými dalšími aspekty. Jednou ze studií bylo ověření nákladů na dekontaminaci. Ukázalo se, že nepatrné náklady jsou kompenzovány snížením hmotnostních ztrát při rychlozchlazování jatečně upravených těl. Ukázalo se, že postřik kyselinou mléčnou vyvolá na povrchu změny, které vedou ke sníženému odparu vody, zmenší se tak hmotnostní ztráty, takže se to projeví ekonomicky. Překážkou používání kyseliny mléčné na povrchu by mohly být barevné změny. Byl zkoušen vliv povrchového ošetření na barvu masa. Vedlo to ke světlejším barvě masa, jsou nepatrné rozdíly v barevném odstínu. Souřadnice a* a b*. Podobné efektybyly zjištěny i prostřednictvím videoanalýzy. Přepočet reflekčních spekter na podíl jednotlivých forem hemových barviv ukázal, že ošetření nemá významný vliv. (en)
Title
  • Ekonomika a vzhled masa při dekontaminaci kyselinou mléčnou
  • Ekonomika a vzhled masa při dekontaminaci kyselinou mléčnou (cs)
  • Economy and appearence of meat after decontamination by lactic acid (en)
skos:prefLabel
  • Ekonomika a vzhled masa při dekontaminaci kyselinou mléčnou
  • Ekonomika a vzhled masa při dekontaminaci kyselinou mléčnou (cs)
  • Economy and appearence of meat after decontamination by lactic acid (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/02:00006885!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 124-132
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 644633
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/02:00006885
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lactic acid, economy, colour, decontamination, meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EEA16F4F4C34]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Detva
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Detva
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 5. konference Výživa, potraviny-legislativa
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Šikulová, Markéta
  • Izumimoto, M.
  • Staruch, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 80-227-1767-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software