About: Evaluation of heat treatment effect of meat products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Procesy v masné výrobě se postupně objektivizují - pro tento účel je třeba přejít od pouhé řemeslné zkušenosti k inženýrským popisům a řízení těchto dějů. Týká se to i objektivního zhodnocení pasterace při tepelném opracování masných výrobků, jehož účelem je vedle dosažení žádoucích organoleptických vlastností i zajištění dostatečné údržnosti. Zajištění zdravotní nezávadnosti a údržnosti je dnes ponecháno především na odpovědnosti výrobce. Přitom platí předpis, že výrobky označené jako %22tepelně opracované%22 (ve smyslu vyhlášky č. 327/1997 Sb.) musí projít tepelným opracováním odpovídajícím záhřevu po dobu 10 minut při 70 °C v nejméně prohřívaném místě. Hotové výrobky pak musejí odpovídat mikrobiologickým požadavkům vyhlášky MZe č. 294/1997 Sb. (ve znění vyhlášky č. 91/1999 Sb.).Zda je pasterace dostatečná, se většinou hodnotí podle dosažení určité teploty ve středu výrobku, případně podle působení určité teploty po stanovenou dobu. U nás se tradičně vycházelo ze schématu působení minimální teploty 70
  • Procesy v masné výrobě se postupně objektivizují - pro tento účel je třeba přejít od pouhé řemeslné zkušenosti k inženýrským popisům a řízení těchto dějů. Týká se to i objektivního zhodnocení pasterace při tepelném opracování masných výrobků, jehož účelem je vedle dosažení žádoucích organoleptických vlastností i zajištění dostatečné údržnosti. Zajištění zdravotní nezávadnosti a údržnosti je dnes ponecháno především na odpovědnosti výrobce. Přitom platí předpis, že výrobky označené jako %22tepelně opracované%22 (ve smyslu vyhlášky č. 327/1997 Sb.) musí projít tepelným opracováním odpovídajícím záhřevu po dobu 10 minut při 70 °C v nejméně prohřívaném místě. Hotové výrobky pak musejí odpovídat mikrobiologickým požadavkům vyhlášky MZe č. 294/1997 Sb. (ve znění vyhlášky č. 91/1999 Sb.).Zda je pasterace dostatečná, se většinou hodnotí podle dosažení určité teploty ve středu výrobku, případně podle působení určité teploty po stanovenou dobu. U nás se tradičně vycházelo ze schématu působení minimální teploty 70 (en)
Title
  • Evaluation of heat treatment effect of meat products (en)
  • Hodnocení účinnosti tepelného opracování masných výrobků I
  • Hodnocení účinnosti tepelného opracování masných výrobků I (cs)
skos:prefLabel
  • Evaluation of heat treatment effect of meat products (en)
  • Hodnocení účinnosti tepelného opracování masných výrobků I
  • Hodnocení účinnosti tepelného opracování masných výrobků I (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/02:00006883!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 30-32
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004), Z(MSM 223300005)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 647862
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/02:00006883
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat products, heat treatment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7C268AECD5FC]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 13
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Jeleníková, Jarmila
  • Staruch, L.
  • Hlaváčková, R.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software