About: Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Enzymovou hydrolýzou bílkovin lze modifikovat nutriční a funkční vlastnosti původního substrátu v závislosti na podmínkách reakce a použitém enzymu. Vodný roztok koncentrátu bílkovin syrovátky s obsahem bílkovin 3,5; 14 a 21 % byl hydrolyzován enzymy Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain a pepsin za optimálních podmínek pro daný enzym při různých poměrech enzym - substrát. Byl rovněž sledován vliv tepelné denaturace bílkovin na průběh hydrolýzy a senzorická přijatelnost vzniklých hydrolyzátů. Nejlepších výsledků z hlediska stupně hydrolýzy i senzorických vlastností bylo dosaženo s preparátem Flavourzyme.
  • The enzyme hydrolysis of proteins is a treatment by which we can modify nutritional and functional properties of natural proteins. The modifications depend on the reaction conditions and the used enzyme. In the presented work the watery solutions of wheyprotein concentrate with proteins content 3.5 %, 14 %, and 21 % respectively were hydrolysed. Enzymes Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain, and pepsin were used in their optimal reaction conditions. The different ratios enzyme - substrate were choosen. The influence of proteins heat denaturation on process of hydrolysis and its effect on a sensoric quality of hydrolysed products were followed as well. The best results were accomplished with enzyme preparation Flavourzyme. This one embodied the highest degree of hydrolysis and the best senzoric properties. (en)
Title
  • Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate. (en)
  • Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
  • Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky. (cs)
skos:prefLabel
  • Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate. (en)
  • Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
  • Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/02:00006812!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 174-178
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 645165
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/02:00006812
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • whey;hydrolysis;protein;protease (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D6BDB25C8ECC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2002 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2002
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čurda, Ladislav
  • Tejčková, Eva
  • Tovarová, Ivana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemická
https://schema.org/isbn
  • 80-86238-21-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software