Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Enzymovou hydrolýzou bílkovin lze modifikovat nutriční a funkční vlastnosti původního substrátu v závislosti na podmínkách reakce a použitém enzymu. Vodný roztok koncentrátu bílkovin syrovátky s obsahem bílkovin 3,5; 14 a 21 % byl hydrolyzován enzymy Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain a pepsin za optimálních podmínek pro daný enzym při různých poměrech enzym - substrát. Byl rovněž sledován vliv tepelné denaturace bílkovin na průběh hydrolýzy a senzorická přijatelnost vzniklých hydrolyzátů. Nejlepších výsledků z hlediska stupně hydrolýzy i senzorických vlastností bylo dosaženo s preparátem Flavourzyme.
- The enzyme hydrolysis of proteins is a treatment by which we can modify nutritional and functional properties of natural proteins. The modifications depend on the reaction conditions and the used enzyme. In the presented work the watery solutions of wheyprotein concentrate with proteins content 3.5 %, 14 %, and 21 % respectively were hydrolysed. Enzymes Alcalase, Esperase, Neutrase, Flavourzyme, Protamex, Fermizym, papain, and pepsin were used in their optimal reaction conditions. The different ratios enzyme - substrate were choosen. The influence of proteins heat denaturation on process of hydrolysis and its effect on a sensoric quality of hydrolysed products were followed as well. The best results were accomplished with enzyme preparation Flavourzyme. This one embodied the highest degree of hydrolysis and the best senzoric properties. (en)
|
Title
| - Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate. (en)
- Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
- Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Enzyme hydrolysis of whey protein concentrate. (en)
- Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky.
- Enzymová hydrolýza koncentrátu bílkovin syrovátky. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/02:00006812!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/02:00006812
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - whey;hydrolysis;protein;protease (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Celostátní přehlídky sýrů 2002 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2002
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čurda, Ladislav
- Tejčková, Eva
- Tovarová, Ivana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká společnost chemická
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |