About: THE CONSISTENCY AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF SEMI-HARD CHEESES PRESENTED ON THE NATIONAL CHEESE SHOW 2000     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly hodnoceny reologické vlastnosti sýrů holandského typu vyráběných v ČR. Hodnocení bylo provedeno jednak při jednosměrném namáhání texturní profilovou analýzou a jednak při smykovém namáhání dynamickou osciilační reometrií. Získané hodnoty texturních a reologických parametrů byly korelovány se složením sýrů. Nejvýznamnějším parametrem byl obsah intaktního kaseinu. Poměr ztrátového a elastického modulu nejlépe koreloval s šířkou zrání (poměr obsahu dusíku rozp. při pH 4,6 a celkového obsahu dusíku).
  • Screening of textural and rheological properties of Dutch-type cheeses produced in Czech republic was performed with Texture Profile Analysis and Dynamic Oscillation Rheometry. Textural and rheological parameters values proved correlation with composition of cheeses. The most significant parameter was intact casein content. The loss and storage modulus ratio correlated best with ripening index (4.6 pH soluble nitrogen fraction and total nitrogen ratio). (en)
Title
  • THE CONSISTENCY AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF SEMI-HARD CHEESES PRESENTED ON THE NATIONAL CHEESE SHOW 2000 (en)
  • Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000
  • Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000 (cs)
skos:prefLabel
  • THE CONSISTENCY AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF SEMI-HARD CHEESES PRESENTED ON THE NATIONAL CHEESE SHOW 2000 (en)
  • Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000
  • Konzistence a reologické vlastnosti polotvrdých sýrů hodnocených na celostátních přehlídkách sýrů 2000 (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/01:00004822!RIV/2004/MSM/223304/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 54;59
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223300004)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 684678
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/01:00004822
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cheese;rheology (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A1ED86A09029]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2001 - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry 2001
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Němcová, Lucie
  • Štětina, Jiří
  • Piska, Ivo
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemická (ČSCH), VŠCHT Praha a ČZU Praha
https://schema.org/isbn
  • 80-86238-12-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software