Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo posoudit obsah fenolických kyselin (PA) ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin. Výzkum navazuje na práci (Loučka a kol., 2001) kde jsou porovnávány faktory ovlivňující obsah PA u vybraných pícnin. Stravitelnost krmných hodnot byla bilančně stanovena na skopcích. Porovnáváno bylo seno z třetí seče trav odrůd Bečva a Perun, jetel odrůd Vesna a Radegast, a to ve stádiu metání a květu. Vztah obsahu PA a stravitelnosti krmných hodnot byl potvrzen. Chutnost (dobrovolný příjem) siláže (travní a jetelové, s probioticko-enzymatickým aditivem a bez něj) a sena trav (odrůd Kora, Perun a Bečva) ve stádiu metání a květu a jetelů (odrůd Vesna, Kvarta a Radegast) byla testována v krmných pokusech u jalovic.Vztah obsahu PA k chutnosti siláže a sena byl potvrzen.
- The aim of our work was to quantify the phenolic acids (PA) content in the relation to digestibility and palatability of silage or hay. Our research follows the previous work (Loučka a kol., 2001), where results of the PA content in various forages were compared from the biological and technological point of view. The digestibility of hay (grass var. Bečva and Perun, clover var. Vesna and Radegast) from the third harvesting cut, in grass in two maturity stages (bloom and flower) was tested on wethers. The relationship between the PA content and digestibility was found. The palatability (voluntary intake) of silage (from grass and clover, with probiotic-enzymatic additive and without additive) or hay of grass (var. Kora, Perun and Bečva) in two stages of maturity (bloom and flower) and clover (var. Vesna, Kvarta and Radegast) was tested in a feeding trial on heifers. The relationship between the PA content and palatability of silage or hay was found. (en)
|
Title
| - The relationship of the phenolic acids content and digestibility of nutrients, and palatability of hay in selected forages. (en)
- Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin
- Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin (cs)
|
skos:prefLabel
| - The relationship of the phenolic acids content and digestibility of nutrients, and palatability of hay in selected forages. (en)
- Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin
- Obsah fenolických kyselin ve vztahu k bilanční stravitelnosti živin a chutnosti sena vybraných pícnin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/01:00004595!RIV/2004/GA0/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/01:00004595
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - phenolic acid, silage, grass, clover, palatability, degestibility, heifer (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Biologicky aktivní fenolické látky v zamědělských plodinách
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Loučka, Radko
- Moravcová, Jitka
- Machačová, Eliška
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha-Výzkumná stanice Jevíč
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |