Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - This work is focused on examining the biodegradability of sweetening agents or, more precisely, the interaction between the organic substrate and polyculture of micro-organisms, whether in the form of aggregates or dispersive bacterial culture. Synthetic or natural chemically modified sweetening agents were selected for this work, because the biological stability of these substances can be assumed even under optimal conditions for biodegradation of the substrate. For the determination of biodegradability two standard methods, ISO 10707 and ISO 14593, were used. (en)
- Tato práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti sladivých látek, tedy přesněji na vzájemnou interakci organického substrátu a polykultury mikroorganismů, ať již ve formě agregátů či disperzní bakteriální kultury. Pro práci byly vybrány sladivé látky syntetické či přírodní chemicky modifikované, neboť u těchto látek je možné předpokládat jejich biologickou stabilitu i za optimálních podmínek pro biologický rozklad substrátu. Pro stanovení biologické rozložitelnosti byly použity dvě normované metody, a to ČSN ISO 10707 a ČSN ISO 14593.
- Tato práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti sladivých látek, tedy přesněji na vzájemnou interakci organického substrátu a polykultury mikroorganismů, ať již ve formě agregátů či disperzní bakteriální kultury. Pro práci byly vybrány sladivé látky syntetické či přírodní chemicky modifikované, neboť u těchto látek je možné předpokládat jejich biologickou stabilitu i za optimálních podmínek pro biologický rozklad substrátu. Pro stanovení biologické rozložitelnosti byly použity dvě normované metody, a to ČSN ISO 10707 a ČSN ISO 14593. (cs)
|
Title
| - Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
- Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
- Biodegradation of selected sweeteners (en)
|
skos:prefLabel
| - Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
- Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
- Biodegradation of selected sweeteners (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22320/14:43897572!RIV15-MSM-22320___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22320/14:43897572
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sweeteners; biodegradability; neohesperidin DC; saccharin; aspartame; neotame; sucralose; acesulfame (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Sýkora, Vladimír
- Pecl, Roman
- Fuka, Lukáš
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vodní zdroje Ekomonitor s.r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |