About: Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This work is focused on examining the biodegradability of sweetening agents or, more precisely, the interaction between the organic substrate and polyculture of micro-organisms, whether in the form of aggregates or dispersive bacterial culture. Synthetic or natural chemically modified sweetening agents were selected for this work, because the biological stability of these substances can be assumed even under optimal conditions for biodegradation of the substrate. For the determination of biodegradability two standard methods, ISO 10707 and ISO 14593, were used. (en)
  • Tato práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti sladivých látek, tedy přesněji na vzájemnou interakci organického substrátu a polykultury mikroorganismů, ať již ve formě agregátů či disperzní bakteriální kultury. Pro práci byly vybrány sladivé látky syntetické či přírodní chemicky modifikované, neboť u těchto látek je možné předpokládat jejich biologickou stabilitu i za optimálních podmínek pro biologický rozklad substrátu. Pro stanovení biologické rozložitelnosti byly použity dvě normované metody, a to ČSN ISO 10707 a ČSN ISO 14593.
  • Tato práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti sladivých látek, tedy přesněji na vzájemnou interakci organického substrátu a polykultury mikroorganismů, ať již ve formě agregátů či disperzní bakteriální kultury. Pro práci byly vybrány sladivé látky syntetické či přírodní chemicky modifikované, neboť u těchto látek je možné předpokládat jejich biologickou stabilitu i za optimálních podmínek pro biologický rozklad substrátu. Pro stanovení biologické rozložitelnosti byly použity dvě normované metody, a to ČSN ISO 10707 a ČSN ISO 14593. (cs)
Title
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
  • Biodegradation of selected sweeteners (en)
skos:prefLabel
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
  • Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
  • Biodegradation of selected sweeteners (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22320/14:43897572!RIV15-MSM-22320___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 5407
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22320/14:43897572
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sweeteners; biodegradability; neohesperidin DC; saccharin; aspartame; neotame; sucralose; acesulfame (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [34800C836F5B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vodárenská biologie 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sýkora, Vladimír
  • Pecl, Roman
  • Fuka, Lukáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vodní zdroje Ekomonitor s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86832-78-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22320
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 59 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software