Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti vybraných sladivých látek, které jsou v tuto chvíli schváleny a používány pro doslazování v potravinářském průmyslu či jako stolní sladidla. Pro hodnocení biologické rozložitelnosti bude využito neadaptované i adaptované inokulum. Na základě těchto testů bude vyhodnocena biologická rozložitelnost sledovaných sladivých látek. Pro sledování biologické rozložitelnosti jsou použity dvě metodiky stanovení biologické rozložitelnosti ČSN ISO 10707 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení biochemické spotřeby kyslíku (v uzavřených lahvičkách) a ČSN ISO 14593 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení anorganického uhlíku v těsně uzavřených lahvičkách (CO2 headspace metoda).
- Práce je zaměřena na zkoumání biologické rozložitelnosti vybraných sladivých látek, které jsou v tuto chvíli schváleny a používány pro doslazování v potravinářském průmyslu či jako stolní sladidla. Pro hodnocení biologické rozložitelnosti bude využito neadaptované i adaptované inokulum. Na základě těchto testů bude vyhodnocena biologická rozložitelnost sledovaných sladivých látek. Pro sledování biologické rozložitelnosti jsou použity dvě metodiky stanovení biologické rozložitelnosti ČSN ISO 10707 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení biochemické spotřeby kyslíku (v uzavřených lahvičkách) a ČSN ISO 14593 Jakost vod - Hodnocení úplné aerobní biologické rozložitelnosti organických látek ve vodním prostředí - Metoda stanovení anorganického uhlíku v těsně uzavřených lahvičkách (CO2 headspace metoda). (cs)
- This work deals with ultimate easily biological biodegradability of selected sweetening compounds. Choose of individual sweetening compounds was based on local availability and occurrence in bussiness network. To tests of biological biodegradability they were selected sweetening compouds, specifically: acesulfame, sucralose, saccharin, cyclamate. As a sources of sweetening compounds were used commercially available products for monitoring biological biodegradability. It is also discussed environmental impact of individual sweeteners and their occurrence in the waters. In the conclusion there is discussed the issue of removal of sweetening compouds in the process at water treatment plants. (en)
|
Title
| - Biodegradation of selected sweetening substances (en)
- Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
- Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
|
skos:prefLabel
| - Biodegradation of selected sweetening substances (en)
- Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek
- Biologická rozložitelnost vybraných sladivých látek (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22320/13:43895450!RIV14-MSM-22320___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22320/13:43895450
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - acesulfame, sucralose, saccharin, cyclamate, biodegradability, sweeteners (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Sýkora, Vladimír
- Pecl, Roman
- Fuka, Lukáš
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vodní zdroje Ekomonitor spol.s r.o.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |