About: Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce je stanovení základních charakteristik sladivých látek. Pro stanovení charakteristik byly použity celkem čtyři stanovení: CHSK, TOC, TN a TNk. Všechna tato stanovení zahrnují široké spektrum sledovaných analytů a lze je tedy považovat za velmi dobrý náhled pro zjištění kvality či ověření chování dané látky při konkrétním stanovení. Pro účely této práce bylo využito celkem pěti sladivých látek, které byly vybrány na základě jejich výskytu v produktech potravinářského průmyslu či šlo o jinak zajímavé sladivé látky. Jedná se o tyto sladivé látky: sukralosa, acesulfam K, aspartam, neotam a neohesperidin DC. První tři jmenované sladivé látky jsou zcela běžně používány pro doslazování a ochucování potravin v rámci EU, poslední dvě námi vybrané sladivé látky jsou zvoleny díky své neobyčejné sladivosti, která je až o dva řády větší než u dříve jmenovaných. Tyto dvě sladivé látky se v současnosti běžně nepoužívají, a to především z důvodů jejich neschválení pro potravinářský průmysl v rámci EU a USA. Námi získané výsledky jsou ve shodě s očekáváním a neukazují na výraznější odchylky od teoretických hodnot. Provedená stanovení ukazují na poměrně vysokou čistotu dodaných chemikálií, dovezených ze třetích zemí, tj. mimo EU.
  • Cílem práce je stanovení základních charakteristik sladivých látek. Pro stanovení charakteristik byly použity celkem čtyři stanovení: CHSK, TOC, TN a TNk. Všechna tato stanovení zahrnují široké spektrum sledovaných analytů a lze je tedy považovat za velmi dobrý náhled pro zjištění kvality či ověření chování dané látky při konkrétním stanovení. Pro účely této práce bylo využito celkem pěti sladivých látek, které byly vybrány na základě jejich výskytu v produktech potravinářského průmyslu či šlo o jinak zajímavé sladivé látky. Jedná se o tyto sladivé látky: sukralosa, acesulfam K, aspartam, neotam a neohesperidin DC. První tři jmenované sladivé látky jsou zcela běžně používány pro doslazování a ochucování potravin v rámci EU, poslední dvě námi vybrané sladivé látky jsou zvoleny díky své neobyčejné sladivosti, která je až o dva řády větší než u dříve jmenovaných. Tyto dvě sladivé látky se v současnosti běžně nepoužívají, a to především z důvodů jejich neschválení pro potravinářský průmysl v rámci EU a USA. Námi získané výsledky jsou ve shodě s očekáváním a neukazují na výraznější odchylky od teoretických hodnot. Provedená stanovení ukazují na poměrně vysokou čistotu dodaných chemikálií, dovezených ze třetích zemí, tj. mimo EU. (cs)
  • The aim of the study was to determine the basic analytical characteristics of sweetening agents. For the analysis were chosen COD, TOC, TN and TNk. Based on the obtained values were verified purity of sweetening agents. Further, there is also possibility determination of sweetening agents such methods. (en)
Title
  • Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek
  • Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek (cs)
  • Determination of the basic characteristics of selected groups of sweetening agents (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek
  • Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek (cs)
  • Determination of the basic characteristics of selected groups of sweetening agents (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22320/13:43895448!RIV14-MSM-22320___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137308)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 107627
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22320/13:43895448
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Sweetening agents, neotame, aspartame, neohesperidin DC, acesulfame (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3E55408FB374]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Hradec Králové
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Hydroanalytika 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kujalová, Hana
  • Sýkora, Vladimír
  • Pecl, Roman
  • Prokešová, Iva
  • Fuka, Lukáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • CSlab spol. s r.o
https://schema.org/isbn
  • 978-80-904986-1-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22320
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software