Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce je stanovení základních charakteristik sladivých látek. Pro stanovení charakteristik byly použity celkem čtyři stanovení: CHSK, TOC, TN a TNk. Všechna tato stanovení zahrnují široké spektrum sledovaných analytů a lze je tedy považovat za velmi dobrý náhled pro zjištění kvality či ověření chování dané látky při konkrétním stanovení. Pro účely této práce bylo využito celkem pěti sladivých látek, které byly vybrány na základě jejich výskytu v produktech potravinářského průmyslu či šlo o jinak zajímavé sladivé látky. Jedná se o tyto sladivé látky: sukralosa, acesulfam K, aspartam, neotam a neohesperidin DC. První tři jmenované sladivé látky jsou zcela běžně používány pro doslazování a ochucování potravin v rámci EU, poslední dvě námi vybrané sladivé látky jsou zvoleny díky své neobyčejné sladivosti, která je až o dva řády větší než u dříve jmenovaných. Tyto dvě sladivé látky se v současnosti běžně nepoužívají, a to především z důvodů jejich neschválení pro potravinářský průmysl v rámci EU a USA. Námi získané výsledky jsou ve shodě s očekáváním a neukazují na výraznější odchylky od teoretických hodnot. Provedená stanovení ukazují na poměrně vysokou čistotu dodaných chemikálií, dovezených ze třetích zemí, tj. mimo EU.
- Cílem práce je stanovení základních charakteristik sladivých látek. Pro stanovení charakteristik byly použity celkem čtyři stanovení: CHSK, TOC, TN a TNk. Všechna tato stanovení zahrnují široké spektrum sledovaných analytů a lze je tedy považovat za velmi dobrý náhled pro zjištění kvality či ověření chování dané látky při konkrétním stanovení. Pro účely této práce bylo využito celkem pěti sladivých látek, které byly vybrány na základě jejich výskytu v produktech potravinářského průmyslu či šlo o jinak zajímavé sladivé látky. Jedná se o tyto sladivé látky: sukralosa, acesulfam K, aspartam, neotam a neohesperidin DC. První tři jmenované sladivé látky jsou zcela běžně používány pro doslazování a ochucování potravin v rámci EU, poslední dvě námi vybrané sladivé látky jsou zvoleny díky své neobyčejné sladivosti, která je až o dva řády větší než u dříve jmenovaných. Tyto dvě sladivé látky se v současnosti běžně nepoužívají, a to především z důvodů jejich neschválení pro potravinářský průmysl v rámci EU a USA. Námi získané výsledky jsou ve shodě s očekáváním a neukazují na výraznější odchylky od teoretických hodnot. Provedená stanovení ukazují na poměrně vysokou čistotu dodaných chemikálií, dovezených ze třetích zemí, tj. mimo EU. (cs)
- The aim of the study was to determine the basic analytical characteristics of sweetening agents. For the analysis were chosen COD, TOC, TN and TNk. Based on the obtained values were verified purity of sweetening agents. Further, there is also possibility determination of sweetening agents such methods. (en)
|
Title
| - Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek
- Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek (cs)
- Determination of the basic characteristics of selected groups of sweetening agents (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek
- Stanovení základních skupinových charakteristik vybraných sladivých látek (cs)
- Determination of the basic characteristics of selected groups of sweetening agents (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22320/13:43895448!RIV14-MSM-22320___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22320/13:43895448
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Sweetening agents, neotame, aspartame, neohesperidin DC, acesulfame (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kujalová, Hana
- Sýkora, Vladimír
- Pecl, Roman
- Prokešová, Iva
- Fuka, Lukáš
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |