About: MEANING OF CURING OF HOPS IN PROCESS OF STORAGE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Due to the transition of pressing dry hops into bales instead of sacks, where the specific weight is by 22 % higher, the hop mustiness hazard increases at higher moisture, and on the other hand there is a higher risk of shattered cones at lower moisture. Our goal was to find out how hops moisture at pressing influences hop quality. In the course of 10 days we monitored the moisture of hops stored in bales with the initial moisture ranging from 9.2 to 16.2 %. At the end of the measurement we carried out a laboratory analysis of all samples to find out about moisture, content of the ? – bitter acid, and cone shatter. With the moist variant the average moisture dropped during storage from 14.2 to 12.7 %, and with the dry variant it increased from 9.37 to 11.1 %. Cone shatter was at its highest with the dry variant, namely 28.2%, and contrarily at its lowest with the regular variant – 12.3 %, which is by 43 % less. However, no direct dependency of hop moisture on shatter was proved. As for the content of (en)
  • Díky přechodu lisování suchého chmele místo do žoku do hranolu, kde je o 22 % vyšší měrná hmotnost stoupá jednak riziko zapaření chmele při vyšší vlhkosti a na druhé straně rozplevení hlávek při nižší vlhkosti. Cílem práce bylo zjistit vliv vlhkosti chmele při lisování na kvalitu chmele. Během 10 dní byla sledována vlhkost skladovaného chmele v hranolech s počáteční vlhkostí od 9,2 do 16,2%. Na konci měření byl proveden laboratorní rozbor všech vzorků na zjištění vlhkosti, obsahu ? – hořké kyseliny a rozplevení hlávek. U mokré varianty došlo během skladování k poklesu průměrné vlhkosti z 14,2 na 12,7 % a u suché k nárůstu z 9,37 na 11,1 %. Rozplevení hlávek bylo nejvyšší u suché varianty a to 28,2 % naopak nejnižší u varianty normální 12,3 %, což je o 43 % méně. Nebyla však prokázána závislost vlhkosti chmele na rozplevení. V obsahu ? – hořké kyseliny nebyly mezi variantami významné rozdíly. Podle vyhodnocených výsledků rozplevení hlávek a obsahu ? – hořké kyseliny vyšla nejlépe normální varianta s v
  • Díky přechodu lisování suchého chmele místo do žoku do hranolu, kde je o 22 % vyšší měrná hmotnost stoupá jednak riziko zapaření chmele při vyšší vlhkosti a na druhé straně rozplevení hlávek při nižší vlhkosti. Cílem práce bylo zjistit vliv vlhkosti chmele při lisování na kvalitu chmele. Během 10 dní byla sledována vlhkost skladovaného chmele v hranolech s počáteční vlhkostí od 9,2 do 16,2%. Na konci měření byl proveden laboratorní rozbor všech vzorků na zjištění vlhkosti, obsahu ? – hořké kyseliny a rozplevení hlávek. U mokré varianty došlo během skladování k poklesu průměrné vlhkosti z 14,2 na 12,7 % a u suché k nárůstu z 9,37 na 11,1 %. Rozplevení hlávek bylo nejvyšší u suché varianty a to 28,2 % naopak nejnižší u varianty normální 12,3 %, což je o 43 % méně. Nebyla však prokázána závislost vlhkosti chmele na rozplevení. V obsahu ? – hořké kyseliny nebyly mezi variantami významné rozdíly. Podle vyhodnocených výsledků rozplevení hlávek a obsahu ? – hořké kyseliny vyšla nejlépe normální varianta s v (cs)
Title
  • MEANING OF CURING OF HOPS IN PROCESS OF STORAGE (en)
  • Význam vlhčení chmele v procesu skladování
  • Význam vlhčení chmele v procesu skladování (cs)
skos:prefLabel
  • MEANING OF CURING OF HOPS IN PROCESS OF STORAGE (en)
  • Význam vlhčení chmele v procesu skladování
  • Význam vlhčení chmele v procesu skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41310/13:60258!RIV14-MZE-41310___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101B071), S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 116823
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41310/13:60258
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hops, moisture, storage, bale, quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [010821855C99]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Komunální technika
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 7
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rybka, Adolf
  • Vent, Lubomír
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
issn
  • 1802-2391
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 91 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software