Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah celkových polyfenolů byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla,při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent gallové kyseliny na jeden kg vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg sušiny. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdách Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,70 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nybyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin. V metodice je uveden postup extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné, který je možné realizovat v provozních podmínkách vinařských nebo lihovarnických subjektů.
- Byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah celkových polyfenolů byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla,při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent gallové kyseliny na jeden kg vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg sušiny. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdách Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,70 g/kg sušiny byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nybyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin. V metodice je uveden postup extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné, který je možné realizovat v provozních podmínkách vinařských nebo lihovarnických subjektů. (cs)
- The content of total polyphenols (TP) in grinded and non-grinded winemaking residue samples to determine the suitability of material processing was carried. The content of TP was measured spectrophotometrically using the Folin-Ciocalteu reagent at 700 nm. TP contents were expressed as gallic acid equivalents per kilogram of the dry sample residue. TP contents were determined in the range of 3.97 to 16.40 g/kg dry weight (DW). The lowest TP content of 3.97 g/kg DW was determined in the variety Zweigeltrebe and Blue Portugal. The highest TP content of 16.40 g/kg DW was determined in the variety Pinot Gris. In the samples studied, varieties did not show differences between non-grinded and grinded samples, which is important for the economy of the technology. (en)
|
Title
| - Extraction of polyphenols from winemaking residues (en)
- Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné
- Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné (cs)
|
skos:prefLabel
| - Extraction of polyphenols from winemaking residues (en)
- Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné
- Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/14:66653!RIV15-MZE-41210___
- MZe ČR, Úsek potravinářských výrob, Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin pod č. 2/2014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| |
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - návaznou technologii na zpracování odpadních produktů, pokrutin
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/14:66653
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| - Extrakce polyfenolů z pokrutin
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - grapevine, seed, oil, winemaking residues, polyphenol (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Metodika byla schválena MZe ČR, Úsek potravinářských výrob, Úřad pro potraviny, Odbor bezpečnosti potravin pod č.2/2014, ze dne 16.12.2014,
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Lachman, Jaromír
- Střalková, Radomíra
- Hejtmánková, Alena
- Kozáková, Marie
- Mištová, Tereza
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |