About: The stability of the grape seed oil depending on the various methods of storage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V průběhu 3 měsíců byl testován vliv různých způsobů skladování (teplota, světlo) na stabilitu vinného oleje, získaného lisováním šetrným způsobem za studena z vinných jader odrůd révy ’Laurot ’, ’Sylvánské zelené’ a směsi bílých odrůd. Za ukazatele stability byly zvoleny hladiny jednotlivých forem vitaminu E a peroxidové číslo. Stabilita vinných olejů byla závislá jak na odrůdě révy vinné, tak na podmínkách skladování. Na obsah vitaminu E má rozhodující vliv přítomnost světla. Jednotlivé formy vitaminu E vykazují rozdílnou stabilitu v řadě ? – tokotrienol > ? – tokoferol > ? – tokotrienol > ? – tokoferol > ? – tokotrienol. Hodnota peroxidového čísla, související s tvorbou degradačních produktů nenasycených lipidů, byla ovlivněna současně světlem i teplotou. Za optimální způsob skladování vinných olejů bylo navrženo skladování ve tmě nejlépe při teplotě 4 °C.
  • V průběhu 3 měsíců byl testován vliv různých způsobů skladování (teplota, světlo) na stabilitu vinného oleje, získaného lisováním šetrným způsobem za studena z vinných jader odrůd révy ’Laurot ’, ’Sylvánské zelené’ a směsi bílých odrůd. Za ukazatele stability byly zvoleny hladiny jednotlivých forem vitaminu E a peroxidové číslo. Stabilita vinných olejů byla závislá jak na odrůdě révy vinné, tak na podmínkách skladování. Na obsah vitaminu E má rozhodující vliv přítomnost světla. Jednotlivé formy vitaminu E vykazují rozdílnou stabilitu v řadě ? – tokotrienol > ? – tokoferol > ? – tokotrienol > ? – tokoferol > ? – tokotrienol. Hodnota peroxidového čísla, související s tvorbou degradačních produktů nenasycených lipidů, byla ovlivněna současně světlem i teplotou. Za optimální způsob skladování vinných olejů bylo navrženo skladování ve tmě nejlépe při teplotě 4 °C. (cs)
  • The aim of the study was an evaluation of the effect of different conditions (light, temperature) on the grapewine oil stability in a period of three months storage. The fresh grapewine oils were produced by a cold pressing of ’Laurot’, ’Green Sylvaner’ and a mix of white varieties of grapewine seeds. Vitamin E individual form levels and a peroxide value were chosen as the oil stability markers. Stability of the oils was grapevine variety and type of storage condition dependent. The levels of vitamin E were critically affected by light. Stability of vitamin E was individual form dependent in an order ? – tocotrienol > ? – tocopherol > ? – tocotrienol > ? – tocopherol > ? – tocotrienol. Peroxide value levels reflecting generation of unsaturated lipid degradative products were affected by both- light and temperature. We recommend storage of grapevine oil in these conditions: dark and 4 °C. (en)
Title
  • The stability of the grape seed oil depending on the various methods of storage (en)
  • Stabilita vinného oleje v závislosti na různých způsobech skladování
  • Stabilita vinného oleje v závislosti na různých způsobech skladování (cs)
skos:prefLabel
  • The stability of the grape seed oil depending on the various methods of storage (en)
  • Stabilita vinného oleje v závislosti na různých způsobech skladování
  • Stabilita vinného oleje v závislosti na různých způsobech skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/12:54990!RIV13-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 170802
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/12:54990
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • grape seed oil, stability, vitamin E, peroxid value (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4871E3883CBD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agritech Science
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 6
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hejtmánková, Kateřina
  • Kotíková, Zora
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
issn
  • 1802-8942
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software