About: Quantifying the impact of sex on the composition of the fatty acids in the adipose tissue in pigs     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work is to objectively assess the quality of pork meat and fat in relation to sex. From this purpose animals on the frequency of 72 pieces was observed from 22 to 113.5 kg. Their feeding was ad-lib on the basis of complete feed mixtures (FCM). FCM were consistently composed of the components of wheat, barley, soybean meal and feed supplement. With regard to the objective work formed the animals in Group 1 and 2, then fed a standard FCM P1 and P2, to which were also added flax seed and corn (15/10 %). The carcass quality was monitored in terms of quantity as well as quality and then the dorsal fat and MLLT samples were intended fatty acid profiles. On the base of obtained results one could say that gilts show a better conformation, less IMF as well as adipose fat than barrows. They have a higher proportion of meat in slaughter and lower parts of their fitness. The study did not demonstrate a significant effect of sex on the chemical composition of meat and FA content. (en)
  • Cílem této práce je objektivně posoudit kvalitu vepřového masa a tuku ve vztahu k pohlaví. Za tímto účelem bylo testováno 72 zvířat od 22 do 113,5 kg. Krmení bylo adlibitní Kompletní krmnou směsí (KKS). KKS byla složena z pšenice, ječmene, sojového extrahovaného šrotu doplňků biofaktorů a pokusné skupiny přídavkem lněného semene (15%) a kukuřice (10%). Po porážce byly sledovány ukazatele jatečné hodnoty, množství a složení hřbetního tuku. Na základě získaných výsledků lze říci, že prasnice vykazují lepší služení jatečného těla, méně intramuskulárního tuku a podkožního tuku. Mají vyšší podíl masa v jatečném těle. Studie neprokázala signifikantní vliv pohlaví na chemické složení masa a mastných kyselin.
  • Cílem této práce je objektivně posoudit kvalitu vepřového masa a tuku ve vztahu k pohlaví. Za tímto účelem bylo testováno 72 zvířat od 22 do 113,5 kg. Krmení bylo adlibitní Kompletní krmnou směsí (KKS). KKS byla složena z pšenice, ječmene, sojového extrahovaného šrotu doplňků biofaktorů a pokusné skupiny přídavkem lněného semene (15%) a kukuřice (10%). Po porážce byly sledovány ukazatele jatečné hodnoty, množství a složení hřbetního tuku. Na základě získaných výsledků lze říci, že prasnice vykazují lepší služení jatečného těla, méně intramuskulárního tuku a podkožního tuku. Mají vyšší podíl masa v jatečném těle. Studie neprokázala signifikantní vliv pohlaví na chemické složení masa a mastných kyselin. (cs)
Title
  • Quantifying the impact of sex on the composition of the fatty acids in the adipose tissue in pigs
  • Quantifying the impact of sex on the composition of the fatty acids in the adipose tissue in pigs (en)
  • Quantifying the impact of sex on the composition of the fatty acids in the adipose tissue in pigs (cs)
skos:prefLabel
  • Quantifying the impact of sex on the composition of the fatty acids in the adipose tissue in pigs
  • Quantifying the impact of sex on the composition of the fatty acids in the adipose tissue in pigs (en)
  • Quantifying the impact of sex on the composition of the fatty acids in the adipose tissue in pigs (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/11:53194!RIV12-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 225414
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/11:53194
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Pig, sex, testation, carcass, fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • NL - Nizozemsko
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9F46E7C9A46E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software