About: Fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Whey is a by product in the process of cheese production. Composition and characteristics of whey are depending on the production technology of the end product and on the quality of the used milk. Liquid whey consists approximately 93% of water and contains almost 50% of total solids present in the milk of which lactose is the main constituent. (en)
  • V současné době roste spotřeba mléčných nápojů, z nichž syrovátkové nápoje představují nově se rozvíjející segment nekonvenčních mléčných výrobků, které vyžadují optimální senzorické, fyzikální a chemické vlastnosti. Výroba nápojů pomocí mléčné fermentace může vést k dosažení žádoucího senzorického profilu, což je považováno jako jedna z možností jak zvýšit hodnotu syrovátky. Produkce funkčních nápojů vyrobených na základě fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení by mohla být zajímavou alternativou pro využití velkého množství vyrobené syrovátky.
  • V současné době roste spotřeba mléčných nápojů, z nichž syrovátkové nápoje představují nově se rozvíjející segment nekonvenčních mléčných výrobků, které vyžadují optimální senzorické, fyzikální a chemické vlastnosti. Výroba nápojů pomocí mléčné fermentace může vést k dosažení žádoucího senzorického profilu, což je považováno jako jedna z možností jak zvýšit hodnotu syrovátky. Produkce funkčních nápojů vyrobených na základě fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení by mohla být zajímavou alternativou pro využití velkého množství vyrobené syrovátky. (cs)
Title
  • Fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení
  • Fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení (cs)
  • Whey fermentation by lactic acid bacteria (en)
skos:prefLabel
  • Fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení
  • Fermentace syrovátky bakteriemi mléčného kvašení (cs)
  • Whey fermentation by lactic acid bacteria (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/11:52750!RIV12-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 128
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 199534
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/11:52750
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • whey, fermentation, lactic acid, lactic acid bacteria (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0A740FEACF78]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Legarová, Veronika
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software