Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - U 22 bílkovinných linií ozimé pńenice vyčleněných pomocí elektroforetických metod z odrůd registrovaných v České republice byly stanoveny základní technologické parametry (obsah proteinů, obsah mokrého lepku, gluten index, číslo poklesu, Zeleny sedimentace) a farinografické stanovení. Dále byla pounita metoda Solvent Retention Capacity na stanovení vaznosti mouky pro ohodnocení jednotlivých linií. Cílem studie bylo ověřit monnosti této metody při hodnocení kvality ozimé pńenice, ńlechtěné spíńe pro pekárenské účely. Byla zjińtěna vysoká korelace mezi vaznostmi sacharosy, uhličitanu sodného a vody a farinogarfickou vazností a dále mezi vazností kyseliny mléčné a stabilitou těsta, poklesem konzistence i Zeleny sedimentací.
- U 22 bílkovinných linií ozimé pńenice vyčleněných pomocí elektroforetických metod z odrůd registrovaných v České republice byly stanoveny základní technologické parametry (obsah proteinů, obsah mokrého lepku, gluten index, číslo poklesu, Zeleny sedimentace) a farinografické stanovení. Dále byla pounita metoda Solvent Retention Capacity na stanovení vaznosti mouky pro ohodnocení jednotlivých linií. Cílem studie bylo ověřit monnosti této metody při hodnocení kvality ozimé pńenice, ńlechtěné spíńe pro pekárenské účely. Byla zjińtěna vysoká korelace mezi vaznostmi sacharosy, uhličitanu sodného a vody a farinogarfickou vazností a dále mezi vazností kyseliny mléčné a stabilitou těsta, poklesem konzistence i Zeleny sedimentací. (cs)
- In 22 protein lines of winter wheat divided using electrophoresis methods from varieties registered in Czech Republic, basic technological parameters (protein content, wet gluten, gluten index, Zeleny sedimentation) and farinograph measurement were determined. Within the evaluation of individual lines, the method Solvent Retention Capacity for determination of retention capacity of flour was used. The aim of our study was to confirm the possibility of this method in evaluation of winter wheat breeding mainly for bakery use. High mutual correlations were detected between retention capacity of sucrose, sodium carbonate, water solutions and farinograph retention capacity and also between lactic acid solution, dough stability, dough weakening and Zeleny sedimentation. (en)
|
Title
| - SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.)
- SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.) (cs)
- SRC Test – Complex Method of Quality Evaluation in Breeding of Common Wheat (T. aestivum L.) (en)
|
skos:prefLabel
| - SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.)
- SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.) (cs)
- SRC Test – Complex Method of Quality Evaluation in Breeding of Common Wheat (T. aestivum L.) (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/11:52678!RIV12-MZE-41210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH92155), Z(MZE0002700604)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/11:52678
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - winter wheat, SRC test, farinograph, baking quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Seed and Seedlings X. Scientific and Technical Seminar
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bradová, Jana
- Capouchová, Ivana
- Škeříková, Alena
- Dvořáček, V.
- Papoušková, L.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |