About: SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U 22 bílkovinných linií ozimé pńenice vyčleněných pomocí elektroforetických metod z odrůd registrovaných v České republice byly stanoveny základní technologické parametry (obsah proteinů, obsah mokrého lepku, gluten index, číslo poklesu, Zeleny sedimentace) a farinografické stanovení. Dále byla pounita metoda Solvent Retention Capacity na stanovení vaznosti mouky pro ohodnocení jednotlivých linií. Cílem studie bylo ověřit monnosti této metody při hodnocení kvality ozimé pńenice, ńlechtěné spíńe pro pekárenské účely. Byla zjińtěna vysoká korelace mezi vaznostmi sacharosy, uhličitanu sodného a vody a farinogarfickou vazností a dále mezi vazností kyseliny mléčné a stabilitou těsta, poklesem konzistence i Zeleny sedimentací.
  • U 22 bílkovinných linií ozimé pńenice vyčleněných pomocí elektroforetických metod z odrůd registrovaných v České republice byly stanoveny základní technologické parametry (obsah proteinů, obsah mokrého lepku, gluten index, číslo poklesu, Zeleny sedimentace) a farinografické stanovení. Dále byla pounita metoda Solvent Retention Capacity na stanovení vaznosti mouky pro ohodnocení jednotlivých linií. Cílem studie bylo ověřit monnosti této metody při hodnocení kvality ozimé pńenice, ńlechtěné spíńe pro pekárenské účely. Byla zjińtěna vysoká korelace mezi vaznostmi sacharosy, uhličitanu sodného a vody a farinogarfickou vazností a dále mezi vazností kyseliny mléčné a stabilitou těsta, poklesem konzistence i Zeleny sedimentací. (cs)
  • In 22 protein lines of winter wheat divided using electrophoresis methods from varieties registered in Czech Republic, basic technological parameters (protein content, wet gluten, gluten index, Zeleny sedimentation) and farinograph measurement were determined. Within the evaluation of individual lines, the method Solvent Retention Capacity for determination of retention capacity of flour was used. The aim of our study was to confirm the possibility of this method in evaluation of winter wheat breeding mainly for bakery use. High mutual correlations were detected between retention capacity of sucrose, sodium carbonate, water solutions and farinograph retention capacity and also between lactic acid solution, dough stability, dough weakening and Zeleny sedimentation. (en)
Title
  • SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.)
  • SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.) (cs)
  • SRC Test – Complex Method of Quality Evaluation in Breeding of Common Wheat (T. aestivum L.) (en)
skos:prefLabel
  • SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.)
  • SRC test - komplexní metoda hodnocení jakosti při šlechtění pšenice seté (T. aestivum L.) (cs)
  • SRC Test – Complex Method of Quality Evaluation in Breeding of Common Wheat (T. aestivum L.) (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/11:52678!RIV12-MZE-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH92155), Z(MZE0002700604)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 231710
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/11:52678
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • winter wheat, SRC test, farinograph, baking quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3FA32ED30026]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Seed and Seedlings X. Scientific and Technical Seminar
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bradová, Jana
  • Capouchová, Ivana
  • Škeříková, Alena
  • Dvořáček, V.
  • Papoušková, L.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000290558400014
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-2153-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software