About: Výsledky NRL-SM v internacionálním testování analytické způsobilosti referenčních metod pro základní složení syrového kravského mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • There are more serious reasons why the calibrations of infrared instruments for routine measurement of composition of raw milk for economic purposes such as genetical dairy herd improvement or control of foodstuff chain quality are necessary. National reference laboratory of raw milk (NRL-RM) produces the sets of reference milk samples for these calibrations. NRL-RM takes part in international proficiency testing regularly for reliability assurance of reference method results. Goal of this work was to evaluate this participation in period from 2003 to 2008. Following reference procedures were used: the acidobutyrometric method according to Gerber (G) or extraction method according to Roese-Gottlieb (RG) for fat (T;%); Kjeldahl´s method (K) for crude protein (HB;%); polarimetric method (P) for lactose (L monohydrate;%). Tests were carried out two times per year on reference sets with 10 (ICAR-CECALAIT) and with 2 milk samples (AMA-AFEMA). Values, which can serve for result uncertainty estimation of ro (en)
  • Z řady důvodů jsou potřebné kalibrace infračervených přístrojů pro rutinní měření složení syrového mléka pro hospodářské účely, jako je šlechtění zvířat nebo kontrola kvality potravinového řetězce. Národní referenční laboratoř pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín poskytuje sady referenčních vzorků mléka pro tyto kalibrace. Pro zajištění věrohodnosti výsledků referenčních metod se NRL-SM pravidelně zúčastňuje internacionálního výkonnostního testování analytické způsobilosti. Cílem práce bylo provedení vyhodnocení této účasti za období od 2003 do 2008. Byly použity referenční postupy: pro tuk (T;%) acidobutyrometrická metoda podle Gerbera (G) nebo extrakční podle Roese-Gottlieba (RG); pro hrubé bílkoviny (HB;%) Kjeldahlova metoda (K); pro laktózu (L monohydrát;%) polarimetrická metoda (P). Testy byly provedeny vždy dvakrát ročně na referenčních sadách s 10 (ICAR-CECALAIT) a se 2 vzorky mléka (AMA-AFEMA). Hodnoty, které mohou sloužit pro odhad nejistot výsledků měření rutinních metod, tj. průměrné hodnoty
  • Z řady důvodů jsou potřebné kalibrace infračervených přístrojů pro rutinní měření složení syrového mléka pro hospodářské účely, jako je šlechtění zvířat nebo kontrola kvality potravinového řetězce. Národní referenční laboratoř pro syrové mléko (NRL-SM) Rapotín poskytuje sady referenčních vzorků mléka pro tyto kalibrace. Pro zajištění věrohodnosti výsledků referenčních metod se NRL-SM pravidelně zúčastňuje internacionálního výkonnostního testování analytické způsobilosti. Cílem práce bylo provedení vyhodnocení této účasti za období od 2003 do 2008. Byly použity referenční postupy: pro tuk (T;%) acidobutyrometrická metoda podle Gerbera (G) nebo extrakční podle Roese-Gottlieba (RG); pro hrubé bílkoviny (HB;%) Kjeldahlova metoda (K); pro laktózu (L monohydrát;%) polarimetrická metoda (P). Testy byly provedeny vždy dvakrát ročně na referenčních sadách s 10 (ICAR-CECALAIT) a se 2 vzorky mléka (AMA-AFEMA). Hodnoty, které mohou sloužit pro odhad nejistot výsledků měření rutinních metod, tj. průměrné hodnoty (cs)
Title
  • Výsledky NRL-SM v internacionálním testování analytické způsobilosti referenčních metod pro základní složení syrového kravského mléka
  • Results of NRL-RM in international proficiency testing of reference methods for basic compoition of raw cow milk (en)
  • Výsledky NRL-SM v internacionálním testování analytické způsobilosti referenčních metod pro základní složení syrového kravského mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Výsledky NRL-SM v internacionálním testování analytické způsobilosti referenčních metod pro základní složení syrového kravského mléka
  • Results of NRL-RM in international proficiency testing of reference methods for basic compoition of raw cow milk (en)
  • Výsledky NRL-SM v internacionálním testování analytické způsobilosti referenčních metod pro základní složení syrového kravského mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/09:28052!RIV10-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(LA09030), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350504
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/09:28052
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • raw milk, sample, fat, crude protein, lactose, analytical result reliability (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [14843F6BCE2E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výzkum v chovu skotu - Acta taurologica
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 51
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hanuš, O.
  • Jedelská, R.
  • Kopecký, J.
  • Štolc, Ladislav
  • Dolínková, A.
  • Genčurová, V.
  • Sojková, K.
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-7265
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software