About: Vliv náhrady masokostní moučky rostlinnou bílkovinou v kompletních krmných směsích na ekonomiku produkce hybridních prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Analysis of impact of replacement the meat-bone meal for vegetable protein – soybean – on selected parameters of fattening efficiency, carcass value and especially economy of production on fattening of final hybrids of pigs, was the major objective of this work. 72 heads of hybrid combination pigs were classified in the test in total – cross-breeding of father – mother (LWs x PN)x(LWd x L). The testing fattening period took 91 days. The pigs on the stock were sorted out into groups I and II for the purposes of verification of meat-bone meal replacement, while the group I was fed with a complete feeding mixture using the meat-bone meal and the group II was fed with a complete feed mixture where the animal protein was replaced by vegetable one, especially the soybean extracted coarse meal. As regards the achieved live weight, feed conversion ratio and average daily gain in the end of the test it is obvious that identical values were achieved in both groups (106.0kg resp. 106.2kg; 2.65kg resp. 2.66k (en)
  • Cílem práce bylo provést analýzu vlivu náhrady masokostní moučky rostlinou bílkovinou – sójou na vybrané parametry výkrmnosti, jatečné hodnoty a především ekonomiky produkce při výkrmu finálních hybridů prasat. Do sledování bylo zařazeno celkem 72ks prasat hybridní kombinace křížení otec – matka (BO x PN) x (BU x L) ve věku 68 dnů od narození o celkové průměrné živé hmotnosti 24.15kg. Testační výkrm trval 91 dní. Za účelem ověření náhrady masokostní moučky byla naskladněná prasata rozdělena do skupin I. a II., přičemž skupina I. byla krmena kompletní krmnou směsí s použitím masokostní moučky a skupina II. byla krmena kompletní krmnou směsí, kde živočišná bílkovina byla nahrazena rostlinnou, a to sójovým extrahovaným šrotem. Pokud se jedná o dosaženou živou hmotnost, konverzi krmiva a průměrný denní přírůstek na konci testu je zřejmé, že bylo dosaženo shodných hodnot u obou skupin (106.0kg resp. 106.2kg; 2.65kg resp. 2.66kg; 921g resp. 917g). Přes prakticky shodnou hmotnost dosahovanou v pravid
  • Cílem práce bylo provést analýzu vlivu náhrady masokostní moučky rostlinou bílkovinou – sójou na vybrané parametry výkrmnosti, jatečné hodnoty a především ekonomiky produkce při výkrmu finálních hybridů prasat. Do sledování bylo zařazeno celkem 72ks prasat hybridní kombinace křížení otec – matka (BO x PN) x (BU x L) ve věku 68 dnů od narození o celkové průměrné živé hmotnosti 24.15kg. Testační výkrm trval 91 dní. Za účelem ověření náhrady masokostní moučky byla naskladněná prasata rozdělena do skupin I. a II., přičemž skupina I. byla krmena kompletní krmnou směsí s použitím masokostní moučky a skupina II. byla krmena kompletní krmnou směsí, kde živočišná bílkovina byla nahrazena rostlinnou, a to sójovým extrahovaným šrotem. Pokud se jedná o dosaženou živou hmotnost, konverzi krmiva a průměrný denní přírůstek na konci testu je zřejmé, že bylo dosaženo shodných hodnot u obou skupin (106.0kg resp. 106.2kg; 2.65kg resp. 2.66kg; 921g resp. 917g). Přes prakticky shodnou hmotnost dosahovanou v pravid (cs)
Title
  • Vliv náhrady masokostní moučky rostlinnou bílkovinou v kompletních krmných směsích na ekonomiku produkce hybridních prasat
  • Influence of bone meat substitucion by plant protein in the complete feeding mixtures on economy production in hybrid pigs (en)
  • Vliv náhrady masokostní moučky rostlinnou bílkovinou v kompletních krmných směsích na ekonomiku produkce hybridních prasat (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv náhrady masokostní moučky rostlinnou bílkovinou v kompletních krmných směsích na ekonomiku produkce hybridních prasat
  • Influence of bone meat substitucion by plant protein in the complete feeding mixtures on economy production in hybrid pigs (en)
  • Vliv náhrady masokostní moučky rostlinnou bílkovinou v kompletních krmných směsích na ekonomiku produkce hybridních prasat (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/08:26959!RIV09-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403140
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/08:26959
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig, nutrition, economics, profit formula (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • NL - Nizozemsko
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [367589196318]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kratochvílová, Hana
  • Okrouhlá, Monika
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-7547
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 37 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software