About: Charakteristika jatečné partie bok z pohledu tkáňového složení     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of the study was dedicated to each characters of the pork belly. Specifically to the ratio of slaughter efficiency such as muscle part in carcass, cutting fat height, pork belly weight as well as the pork belly structure set by chemical analysis (amount of water and fat), video analysis values on pork belly cuts (meat area, cut area) and a belly cut vertical proportion. (en)
  • Cílem práce bylo charakterizovat jatečnou partii bok z hlediska tkáňového složení. Výstupem bude rovnice pro zhodnocení kvality (zmasilosti) boku. Tato část práce se zabývá charakteristikou jednotlivých složek boku. V práci byl prokázán nárůst podílu svaloviny s poklesem obsahu tuku v boku. Obsah tuku a obsah sušiny v partii boku se zvyšuje kraniálním směrem. Z obsahu sušiny lze přibližně odhadnout obsah tuku v boku a tedy zmasilost boku. Tuto skutečnost je možné vysvětlit tím, že v důsledku nižšího obsahu vody v tuku (5-7 %) oproti svalovině (70-80 %) dochází se vzrůstajícím obsahem tuku i ke zvýšení obsahu sušiny.
  • Cílem práce bylo charakterizovat jatečnou partii bok z hlediska tkáňového složení. Výstupem bude rovnice pro zhodnocení kvality (zmasilosti) boku. Tato část práce se zabývá charakteristikou jednotlivých složek boku. V práci byl prokázán nárůst podílu svaloviny s poklesem obsahu tuku v boku. Obsah tuku a obsah sušiny v partii boku se zvyšuje kraniálním směrem. Z obsahu sušiny lze přibližně odhadnout obsah tuku v boku a tedy zmasilost boku. Tuto skutečnost je možné vysvětlit tím, že v důsledku nižšího obsahu vody v tuku (5-7 %) oproti svalovině (70-80 %) dochází se vzrůstajícím obsahem tuku i ke zvýšení obsahu sušiny. (cs)
Title
  • Charakteristika jatečné partie bok z pohledu tkáňového složení
  • Characteristic of pig carcass part belly – tissue composition (en)
  • Charakteristika jatečné partie bok z pohledu tkáňového složení (cs)
skos:prefLabel
  • Charakteristika jatečné partie bok z pohledu tkáňového složení
  • Characteristic of pig carcass part belly – tissue composition (en)
  • Charakteristika jatečné partie bok z pohledu tkáňového složení (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/07:22380!RIV08-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 30;37
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 413376
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/07:22380
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pig, carcas composition, belly, VIA, lean meat share prediction (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BFDBFEDAA3B5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • JU České Budějovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • JU České Budějovice
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z konference %22Perspektivy chovu prasat%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kratochvílová, Hana
  • Okrouhlá, Monika
  • Stupka, Roman
  • Čítek, Jaroslav
  • Šprysl, Michal
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7394-054-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 38 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software