About: Vliv stanoviště, odrůdy a hnojení na obsah vybraných antioxidantů v hlízách brambor     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V letech 2004 a 2005 byl zkoumán vliv stanoviště, odrůd se žlutou a fialovou dužninou a hnojení na obsah kyseliny askorbové (KA), celkových polyfenolů (CP) a antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Obsah KA i CP byl průkazně ovlivněn odrůdou i podmínkami stanoviště. Ze čtyř lokalit byl zaznamenán nejvyšší obsah KA v nížinné oblasti (174 m n. m.) s nejteplejším a suchým klimatem. V případě CP byl naopak zjištěn jejich nejvyšší obsah na stanovišti s vysokou nadmořskou výškou (860 m). U odrůd s fialovou dužninou byl zjištěn 1,5 až 2,5krát vyšší obsah CP proti odrůdám se žlutou dužninou a až 3x vyšší AA. Obsah KA ani CP přes určité trendy nebyl průkazně ovlivněn minerálním hnojením.
  • V letech 2004 a 2005 byl zkoumán vliv stanoviště, odrůd se žlutou a fialovou dužninou a hnojení na obsah kyseliny askorbové (KA), celkových polyfenolů (CP) a antioxidační aktivitu (AA) hlíz. Obsah KA i CP byl průkazně ovlivněn odrůdou i podmínkami stanoviště. Ze čtyř lokalit byl zaznamenán nejvyšší obsah KA v nížinné oblasti (174 m n. m.) s nejteplejším a suchým klimatem. V případě CP byl naopak zjištěn jejich nejvyšší obsah na stanovišti s vysokou nadmořskou výškou (860 m). U odrůd s fialovou dužninou byl zjištěn 1,5 až 2,5krát vyšší obsah CP proti odrůdám se žlutou dužninou a až 3x vyšší AA. Obsah KA ani CP přes určité trendy nebyl průkazně ovlivněn minerálním hnojením. (cs)
  • During 2004 and 2005 influence of site, cultivars with yellow and purple pulp and fertilization on ascorbic acid content, total polyphenoles content and antioxidant activity of tubers was investigated. Ascorbic acid content and total polyphenoles content was confirmatively influenced by cultivar and site conditions. Of four localities the highest ascorbic acid content was found in lowland (174 m above sea level) with the warmest and dry climate. The highest content of total polyphenoles was found at site with high above sea level (860 m). In cultivars with purple pulp was found 1,5 up to 2,5 times higher content of total polyphenoles in comaprison with yellow pulp cultivars and up to 3 times higher antioxidant activity. Ascorbic acid content and total polyphenoles content was not confirmatively influenced by mineral fertilization. (en)
Title
  • Vliv stanoviště, odrůdy a hnojení na obsah vybraných antioxidantů v hlízách brambor
  • Vliv stanoviště, odrůdy a hnojení na obsah vybraných antioxidantů v hlízách brambor (cs)
  • Influence of site, cultivar and fertilization on a content of selected antioxidants in potato tubers (en)
skos:prefLabel
  • Vliv stanoviště, odrůdy a hnojení na obsah vybraných antioxidantů v hlízách brambor
  • Vliv stanoviště, odrůdy a hnojení na obsah vybraných antioxidantů v hlízách brambor (cs)
  • Influence of site, cultivar and fertilization on a content of selected antioxidants in potato tubers (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/07:20646!RIV08-MZE-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 161;166
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1G46058), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 458712
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/07:20646
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ascorbic acid; polyphenoles; potatoes; site; cultivar; fertilization (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1BD7098435CE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Troubsko
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění a ochraně rostlin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Petr
  • Lachman, Jaromír
  • Pivec, Vladimír
  • Hamouz, Karel
  • Orsák, Matyáš
  • Čížek, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86908-04-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software