About: VARIABILITA BIOLOGICKÝCH A SEMENÁŘSKÝCH VLASTNOSTÍ OSIVA OZIMÉ PŠENICE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • An influence of variety on seed biological traits was evaluated on 5 winter wheat varieties in three years experiment. The results have confirmed the influence of the variety on seed biological traits as significant. In the case of germination the variety influence reached up to 4,4 % and in case of laboratory emergence reached the influence of genotype up to 9,2 %. The result also specify the importance of multiplication year and provenance in seed quality. Germination is influenced by year of multiplication even from 59,5 % and laboratory emergence from 40,9 %. The influence of provenance is also very strong and can reach up to 35,4 % in case of germination and up to 46,4 % in case of laboratory emergence. (en)
  • Cílem práce bylo zhodnotit stabilitu biologických vlastností osiva ozimé pšenice při množení a výskyt odrůdových modifikací. Byl vypočten zásadní význam podmínek prostředí (variabilita ovlivněná ročníkem a proveniencí) a byly shledány odlišnosti ve vlastnostech odrůd pšenice. I při malých diferencích v laboratorní klíčivosti byly zjištěny rozdíly mezi reakcí odrůd (podíl odrůdy 4,4 %), avšak u vitality osiva, posuzované prostřednictvím laboratorní vzcházivosti, se podíl odrůdy zvyšoval na 8,2 %. Statistické hodnocení prokázalo především zásadní 59,5 % podíl ročníku na úrovni klíčivosti osiva pšenice a 40,9 % podíl tohoto faktoru u laboratorní vzcházivosti. Provenience osiva se rovněž významně svými 35,4 % podílela na změnách klíčivosti a ještě výrazněji až 46,4 % na odlišné vitalitě produkovaného osiva. Z výsledků, kdy byl omezen vliv dalšího významného faktoru (pěstební technologie) vyplývá, že biologické vlastnosti osiva pšenice mohou být ovlivněny především odlišnými povětrnostními podmínkami ko
  • Cílem práce bylo zhodnotit stabilitu biologických vlastností osiva ozimé pšenice při množení a výskyt odrůdových modifikací. Byl vypočten zásadní význam podmínek prostředí (variabilita ovlivněná ročníkem a proveniencí) a byly shledány odlišnosti ve vlastnostech odrůd pšenice. I při malých diferencích v laboratorní klíčivosti byly zjištěny rozdíly mezi reakcí odrůd (podíl odrůdy 4,4 %), avšak u vitality osiva, posuzované prostřednictvím laboratorní vzcházivosti, se podíl odrůdy zvyšoval na 8,2 %. Statistické hodnocení prokázalo především zásadní 59,5 % podíl ročníku na úrovni klíčivosti osiva pšenice a 40,9 % podíl tohoto faktoru u laboratorní vzcházivosti. Provenience osiva se rovněž významně svými 35,4 % podílela na změnách klíčivosti a ještě výrazněji až 46,4 % na odlišné vitalitě produkovaného osiva. Z výsledků, kdy byl omezen vliv dalšího významného faktoru (pěstební technologie) vyplývá, že biologické vlastnosti osiva pšenice mohou být ovlivněny především odlišnými povětrnostními podmínkami ko (cs)
Title
  • VARIABILITA BIOLOGICKÝCH A SEMENÁŘSKÝCH VLASTNOSTÍ OSIVA OZIMÉ PŠENICE
  • VARIABILITA BIOLOGICKÝCH A SEMENÁŘSKÝCH VLASTNOSTÍ OSIVA OZIMÉ PŠENICE (cs)
  • Winter Wheat Seed Biological Traits variability (en)
skos:prefLabel
  • VARIABILITA BIOLOGICKÝCH A SEMENÁŘSKÝCH VLASTNOSTÍ OSIVA OZIMÉ PŠENICE
  • VARIABILITA BIOLOGICKÝCH A SEMENÁŘSKÝCH VLASTNOSTÍ OSIVA OZIMÉ PŠENICE (cs)
  • Winter Wheat Seed Biological Traits variability (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/07:19947!RIV08-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 140;144
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 457493
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/07:19947
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • winter wheat, environment, varieties, seed quality, variability (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EA9701D281B6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha, ČZU, kongresové centrum
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Osivo a sadba VIII.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pazderů, K.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-1610-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software