About: Vliv pěstitelských technologií na produkční a kvalitativní parametry jarního ječmene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The experiment was based on two cropping technologies, standard and intensive. In contrast to the standard the intensive had an additional 32kg N. ha-1, two fungicides, and 150 seeds m-2. Then there was a systematic process of three leaf fertilizers based on plant analysis, an extra three growth regulators and different soil treatment in autumn. The intensive technology yields 14.2% more (1,02t.ha-1) than the standard. The statistics proved that the intensive technology surpassed the standard by 12.4% on the Prestige variety and 16.0% on the Malz variety. Increased yield was due to a higher number of spikes (+18%). Other yield components were almost the same, with the exception of the number of grains in the spike (3% higher than standard). The amount of N proteins in the grain was 2.9% higher. Throughout the experiment years, 2003-2005, the amount of N proteins was always within the range of malting quality but on the standard the amount of nitrogen fluctuated to the margins. (en)
  • Pokus byl zaměřen na dvě pěstitelské technologie intenzivní (INT) a standardní (STA). Intenzivní technologie měla o 32 kg N.ha-1 více, o dvě fungicidní.aplikace více, zvýšený výsevek o 150 zrn.m-2, systém aplikace tří listových hnojiv na základě rozboru rostlin, tři regulátory růstu a rozdílnou podzimní přípravu půdy. V INT technologii se dosáhlo o 14,2 % vyššího výnosu (to je o 1,02t.ha-1). Výnosově INT technologie průkazně převyšuje STA technologii o 12,4 % u odrůdy Prestige a o 16,0 % u odrůdy Malz. Zvýšený výnos byl díky vyššímu počtu klasů + 18 %. Ostatní výnosotvorné prvky byly téměř shodné – počet zrn v klasu byl u INT technologie o 3 % nižší. Obsah N-látek v zrnu byl u INT technologie o 2,9 %vyšší. V pokusných letech 2003-2005 byl obsah N-látek vždy v intervalu sladovnické jakosti, kdežto u STA obsahy výrazně kolísaly a pohybovaly se na samé hranici sladovnické jakosti.
  • Pokus byl zaměřen na dvě pěstitelské technologie intenzivní (INT) a standardní (STA). Intenzivní technologie měla o 32 kg N.ha-1 více, o dvě fungicidní.aplikace více, zvýšený výsevek o 150 zrn.m-2, systém aplikace tří listových hnojiv na základě rozboru rostlin, tři regulátory růstu a rozdílnou podzimní přípravu půdy. V INT technologii se dosáhlo o 14,2 % vyššího výnosu (to je o 1,02t.ha-1). Výnosově INT technologie průkazně převyšuje STA technologii o 12,4 % u odrůdy Prestige a o 16,0 % u odrůdy Malz. Zvýšený výnos byl díky vyššímu počtu klasů + 18 %. Ostatní výnosotvorné prvky byly téměř shodné – počet zrn v klasu byl u INT technologie o 3 % nižší. Obsah N-látek v zrnu byl u INT technologie o 2,9 %vyšší. V pokusných letech 2003-2005 byl obsah N-látek vždy v intervalu sladovnické jakosti, kdežto u STA obsahy výrazně kolísaly a pohybovaly se na samé hranici sladovnické jakosti. (cs)
Title
  • Vliv pěstitelských technologií na produkční a kvalitativní parametry jarního ječmene
  • The impact of growing technologies to production and quality parameters of spring barley (en)
  • Vliv pěstitelských technologií na produkční a kvalitativní parametry jarního ječmene (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv pěstitelských technologií na produkční a kvalitativní parametry jarního ječmene
  • The impact of growing technologies to production and quality parameters of spring barley (en)
  • Vliv pěstitelských technologií na produkční a kvalitativní parametry jarního ječmene (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:20527!RIV08-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 49;55
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506626
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:20527
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • spring barley, malt quality, yield, growing technogy (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B90950949C56]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Collection of Scientific Papers - Series for Crop Sciences
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Křováček, Jan
  • Pulkrábek, Josef
  • Vašák, Jan
  • Černý, Ladislav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-0731
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software