About: Posouzení zdravotního a funkčního stavu mléčné žlázy skotu pomocí ultrasonografie s ohledem na fázi laktace a použitou technologii.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The project was caried out on 108 Czech Pied cows. There were observed changes on teat and teat tissue, which were caused by milking, and their return to condition prior to milking. Using cutimeter teat length and diameter were measured. Changes in teat canal length and teat end width were assessed by ultrasound. Each parameter was measured before milking, just after milking and two hours after milking. Tie stall milking system and tandem parlour milking system were compared as well as lactaion stage (7 days post partum, 40-60, 100-110, 200-210 and >300 days p.p.). (en)
  • Měření se uskutečnilo u 108 krav plemene Český strakatý skot. Byly v jednotlivých fázích laktace srovnávány změny na struku a strukové tkáni způsobené dojením a návrat struku a jeho tkáně do původního stavu. Srovnáváno bylo dojení na stání při vazném ustájení a dojení v tandemové dojírně (Westfalia, 2x3). Laktace byla rozdělena na 5 fází: do 7 dnů po otelení, 40-60 dní po otelení, 100-110 den laktace, 200-210 den laktace a > 300 den po otelení. Pro sledování tvarových vlastností struku bylo použito posuvné měřidlo (délka a průměr struku) a ultrasonografického přístroje Aloka SSD 500 s lineární sondou 7,5 MHz (délka strukového kanálku, tloušťka hrotu struku). Struk byl měřen těsně před dojením, ihned po dojení a 2 hodiny ± 15 minut po dojení. Měření sonografem bylo zaznamenáno na videorekordér a pomocí programu Pinacle převedeno do digitální podoby. PC Softwarem – Lucia 4.1 byl změřen strukový kanálek a hrot struku.
  • Měření se uskutečnilo u 108 krav plemene Český strakatý skot. Byly v jednotlivých fázích laktace srovnávány změny na struku a strukové tkáni způsobené dojením a návrat struku a jeho tkáně do původního stavu. Srovnáváno bylo dojení na stání při vazném ustájení a dojení v tandemové dojírně (Westfalia, 2x3). Laktace byla rozdělena na 5 fází: do 7 dnů po otelení, 40-60 dní po otelení, 100-110 den laktace, 200-210 den laktace a > 300 den po otelení. Pro sledování tvarových vlastností struku bylo použito posuvné měřidlo (délka a průměr struku) a ultrasonografického přístroje Aloka SSD 500 s lineární sondou 7,5 MHz (délka strukového kanálku, tloušťka hrotu struku). Struk byl měřen těsně před dojením, ihned po dojení a 2 hodiny ± 15 minut po dojení. Měření sonografem bylo zaznamenáno na videorekordér a pomocí programu Pinacle převedeno do digitální podoby. PC Softwarem – Lucia 4.1 byl změřen strukový kanálek a hrot struku. (cs)
Title
  • Posouzení zdravotního a funkčního stavu mléčné žlázy skotu pomocí ultrasonografie s ohledem na fázi laktace a použitou technologii.
  • Posouzení zdravotního a funkčního stavu mléčné žlázy skotu pomocí ultrasonografie s ohledem na fázi laktace a použitou technologii. (cs)
  • Evalutation of udder health and utility in relation to lactation stage and used technologies by means of ultrasonography (en)
skos:prefLabel
  • Posouzení zdravotního a funkčního stavu mléčné žlázy skotu pomocí ultrasonografie s ohledem na fázi laktace a použitou technologii.
  • Posouzení zdravotního a funkčního stavu mléčné žlázy skotu pomocí ultrasonografie s ohledem na fázi laktace a použitou technologii. (cs)
  • Evalutation of udder health and utility in relation to lactation stage and used technologies by means of ultrasonography (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:17097!RIV07-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 151;153
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 493196
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:17097
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech Pied Cattle,teat,teat tissue,sonograph, milking system, period of lactation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2932AC52BFC9]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • ČZU v Praze
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • ČZU v Praze
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník referátů z mezinárodní konference Den mléka 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ježková, Alena
  • Amerlingová, Olga
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1498-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software