Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The mean level of goat whey proteins in the milk of breed Czech White Polled was found to be 0.450 g.100 g–1. The mean level of whey proteins in total goat proteins was 15.7% and it’s lower then in cow milk. Total amount of -LA and -LG in whey proteins ranged between 87–90%. -LA and -LG ratio was changed during lactation period and amount of -LA was higher in the most analyzed samples. The content of -LA ranged between 34–80.3%. (en)
- Nebyly nalezeny statisticky významné změny v obsahu syrovátkových bílkovin mezi sledovanými farmami a jednotlivými roky. Množství syrovátkových bílkovin je však do jisté míry statisticky závislé na době odběru mléka. Obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce se měnil v závislosti na fázi laktace a byl zaznamenán pokles uprostřed laktačního období. Vyšší obsahy syrovátkových bílkovin na začátku laktace souvisí pravděpodobně s jejich rolí při získávání imunity mláďat, vyšší obsahy syrovátkových bílkovin jsou důsledkem zvyšování celkového proteinu. Průměrný obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce byl 0,450 g.100 g–1 mléka. Průměrné zastoupení syrovátkových bílkovin v proteinech kozího mléka bylo 15,7 % a bylo nižší než v mléce kravském (cca 20 %) (Velíšek, 2002). Souhrnné množství -LA a -LG v syrovátkových bílkovinách kozího mléka bylo v průběhu sledovaných let na obou farmách poměrně vyrovnané a pohybovalo se v rozmezí 87–90 %. Poměr v zastoupení -LA a -LG se však
- Nebyly nalezeny statisticky významné změny v obsahu syrovátkových bílkovin mezi sledovanými farmami a jednotlivými roky. Množství syrovátkových bílkovin je však do jisté míry statisticky závislé na době odběru mléka. Obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce se měnil v závislosti na fázi laktace a byl zaznamenán pokles uprostřed laktačního období. Vyšší obsahy syrovátkových bílkovin na začátku laktace souvisí pravděpodobně s jejich rolí při získávání imunity mláďat, vyšší obsahy syrovátkových bílkovin jsou důsledkem zvyšování celkového proteinu. Průměrný obsah syrovátkových bílkovin v kozím mléce byl 0,450 g.100 g–1 mléka. Průměrné zastoupení syrovátkových bílkovin v proteinech kozího mléka bylo 15,7 % a bylo nižší než v mléce kravském (cca 20 %) (Velíšek, 2002). Souhrnné množství -LA a -LG v syrovátkových bílkovinách kozího mléka bylo v průběhu sledovaných let na obou farmách poměrně vyrovnané a pohybovalo se v rozmezí 87–90 %. Poměr v zastoupení -LA a -LG se však (cs)
|
Title
| - Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka
- Content and constitution of goat whey proteins (en)
- Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka
- Content and constitution of goat whey proteins (en)
- Obsah a složení syrovátkových bílkovin kozího mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/06:16600!RIV07-MSM-41210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/06:16600
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - whey proteins, goat milk, alfa-lactalbumine. beta-lactoglobuline (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hejtmánková, Alena
- Dragounová, Hedvika
- Jansová, Blanka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská společnost; Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta; ISV NAKLADATELSTVÍ
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |