About: Ovlivnění antioxidační aktivity krevní plazmy albinotického potkana (Rattus norvegicus, Wistar) polyfenolickými látkami obsaženými v červeném víně     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Současná exploze zájmu o bioaktivní polyfenolické látky nacházející se ve většině potravin rostlinného původu je dána jejich pozitivním vlivem na lidské zdraví. Tyto látky vykazují kardioprotektivní účinky a mohou se podílet na ochraně organismu před vznikem rakoviny. Některé současné studie ukázaly, že mnohé polyfenolické látky jsou efektivnějšími antioxidanty in vitro než vitaminy C nebo E, a proto mohou významně přispívat k ochraně organismu in vivo. Jednou z těchto látek je i červené víno, které obsahuje velkou škálu sloučenin s antioxidačními účinky. Ve vědecké literatuře zatím existuje jen málo poznatků týkajících se mechanismů přenosu polyfenolických látek přes stěnu střevní, jejich metabolismu ve střevě a krevním oběhu, resp. transformace těchto látek střevní mikroflórou. Naším úkolem bylo zjistit, zdali dochází ke zvýšení antioxidační aktivity krevní plazmy laboratorního potkana po cíleném podávání červeného vína pocházejícího z českého vinařského regionu. Potkani byli rozděleni na kontro
  • Současná exploze zájmu o bioaktivní polyfenolické látky nacházející se ve většině potravin rostlinného původu je dána jejich pozitivním vlivem na lidské zdraví. Tyto látky vykazují kardioprotektivní účinky a mohou se podílet na ochraně organismu před vznikem rakoviny. Některé současné studie ukázaly, že mnohé polyfenolické látky jsou efektivnějšími antioxidanty in vitro než vitaminy C nebo E, a proto mohou významně přispívat k ochraně organismu in vivo. Jednou z těchto látek je i červené víno, které obsahuje velkou škálu sloučenin s antioxidačními účinky. Ve vědecké literatuře zatím existuje jen málo poznatků týkajících se mechanismů přenosu polyfenolických látek přes stěnu střevní, jejich metabolismu ve střevě a krevním oběhu, resp. transformace těchto látek střevní mikroflórou. Naším úkolem bylo zjistit, zdali dochází ke zvýšení antioxidační aktivity krevní plazmy laboratorního potkana po cíleném podávání červeného vína pocházejícího z českého vinařského regionu. Potkani byli rozděleni na kontro (cs)
  • Contemporary explosion of interest for bioactive compounds contained in most food-stuffs of plant origin is due to their positive effect on human health.These compounds show cardioprotective effects and can protects the organismus against cancer. some contemporary studies have shown that many polyphenolic compounds are more effective antioxidants in vitro as vitamins C or E and can thus significantly contribute to to the protection of organismus in vivo. one of this food stuffs is also red wine, which contains a broad scale of compounds with antioxidant properties. in the scientific literature there exists only litlle knowledge about the mechanismus of the transfer of poyphenolic compounds through the intestinal wall, theit metabolismus in the intestine and blood circulation or transformation of these compounds ny intestinal microflora. our task was to determine, if antioxidant activity of blood plasme of laboratory rat is increasing after administration of red wine orignating from Czech wine-growing (en)
Title
  • Ovlivnění antioxidační aktivity krevní plazmy albinotického potkana (Rattus norvegicus, Wistar) polyfenolickými látkami obsaženými v červeném víně
  • Influencing of antioxidant activity of blood plasma of albinortc rat (Rattus norvegicus, Wistar) with polyphenolic compounds contained in red wine (en)
  • Ovlivnění antioxidační aktivity krevní plazmy albinotického potkana (Rattus norvegicus, Wistar) polyfenolickými látkami obsaženými v červeném víně (cs)
skos:prefLabel
  • Ovlivnění antioxidační aktivity krevní plazmy albinotického potkana (Rattus norvegicus, Wistar) polyfenolickými látkami obsaženými v červeném víně
  • Influencing of antioxidant activity of blood plasma of albinortc rat (Rattus norvegicus, Wistar) with polyphenolic compounds contained in red wine (en)
  • Ovlivnění antioxidační aktivity krevní plazmy albinotického potkana (Rattus norvegicus, Wistar) polyfenolickými látkami obsaženými v červeném víně (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/06:14344!RIV07-MSM-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 18;18
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 491286
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/06:14344
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antioxidant activity, blood plasma, Rattus norvegicus, polyphenolic compounds, red wine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A0DEC58B7BA0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendlova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Lachman, Jaromír
  • Pivec, Vladimír
  • Masopustová, Renata
  • Šulc, Miloslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-930-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software