About: Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Enzyme activity of bacteria Lactobacilus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus termophilus and Bifidobacterium animalis (isolated from products of Danone and ABT cultures) and jogurts with probiotic culture. Enzyme activity of pure cultures and jogurts was determined by API ZYM kit (Biomérieux, France). α-galaktosidasa, α-glukosidasa and β-galaktosidasa activities were tested, these enzymes are characteristic for probiotic bacteria. In jogurts there was recorded high β-galaktosidasa activity as well as by the jogurt cultures Lactobacilus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus termophilus. High peptidase acitivity was detected by Lactobacilus delbrueckii subsp. bulgaricus. Peptidolytic activity wasn´nt detected by bifidobacteria, this is probably reason for slow growth of bifidobacteria in cows´ milk. Pure cultures B. animalis has in addition to β-galaktosidasa activity high α-galaktosidasa and α-glukosidasa activity. In tested jogurts there wa (en)
  • Mléčné výrobky mají blahodárný vliv na lidský organismus.Cílem práce bylo stanovení počtu bakterií (bifidobakterií, laktobacilů a streptokoků) v mléčných kysaných výrobcích a sledování enzymové aktivity zelména peptidáz a glukosidáz (α-galaktosidasa, α-glukosidasa a β-galaktosidasa). Dalším cílem bylo porovnání enzymových aktivit čistých kultur a výrobků s těmito kulturami. Enzymová aktivita bakterií byla sledována pomocí API ZYM soupravy (BioMerieux, Francie).
  • Mléčné výrobky mají blahodárný vliv na lidský organismus.Cílem práce bylo stanovení počtu bakterií (bifidobakterií, laktobacilů a streptokoků) v mléčných kysaných výrobcích a sledování enzymové aktivity zelména peptidáz a glukosidáz (α-galaktosidasa, α-glukosidasa a β-galaktosidasa). Dalším cílem bylo porovnání enzymových aktivit čistých kultur a výrobků s těmito kulturami. Enzymová aktivita bakterií byla sledována pomocí API ZYM soupravy (BioMerieux, Francie). (cs)
Title
  • Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi
  • Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi (cs)
  • Enzyme activity of bifidobacteria used by the production of jogurts with probiotic properties (en)
skos:prefLabel
  • Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi
  • Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi (cs)
  • Enzyme activity of bifidobacteria used by the production of jogurts with probiotic properties (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/05:12546!RIV06-GA0-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 83;87
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GD523/03/H076), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 520405
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/05:12546
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fermented milk products, enzymatic activity, bifidobacteria, probiotics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [845FAEDB8508]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • Neuvedeno, 0
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Seminář Mléko a sýry 2005. Celostátní přehlídky sýrů.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vlková, Eva
  • Rada, Vojtěch
  • Trojanová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 80-86238-48-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software