Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Enzyme activity of bacteria Lactobacilus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus termophilus and Bifidobacterium animalis (isolated from products of Danone and ABT cultures) and jogurts with probiotic culture. Enzyme activity of pure cultures and jogurts was determined by API ZYM kit (Biomérieux, France). α-galaktosidasa, α-glukosidasa and β-galaktosidasa activities were tested, these enzymes are characteristic for probiotic bacteria. In jogurts there was recorded high β-galaktosidasa activity as well as by the jogurt cultures Lactobacilus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus termophilus. High peptidase acitivity was detected by Lactobacilus delbrueckii subsp. bulgaricus. Peptidolytic activity wasn´nt detected by bifidobacteria, this is probably reason for slow growth of bifidobacteria in cows´ milk. Pure cultures B. animalis has in addition to β-galaktosidasa activity high α-galaktosidasa and α-glukosidasa activity. In tested jogurts there wa (en)
- Mléčné výrobky mají blahodárný vliv na lidský organismus.Cílem práce bylo stanovení počtu bakterií (bifidobakterií, laktobacilů a streptokoků) v mléčných kysaných výrobcích a sledování enzymové aktivity zelména peptidáz a glukosidáz (α-galaktosidasa, α-glukosidasa a β-galaktosidasa). Dalším cílem bylo porovnání enzymových aktivit čistých kultur a výrobků s těmito kulturami. Enzymová aktivita bakterií byla sledována pomocí API ZYM soupravy (BioMerieux, Francie).
- Mléčné výrobky mají blahodárný vliv na lidský organismus.Cílem práce bylo stanovení počtu bakterií (bifidobakterií, laktobacilů a streptokoků) v mléčných kysaných výrobcích a sledování enzymové aktivity zelména peptidáz a glukosidáz (α-galaktosidasa, α-glukosidasa a β-galaktosidasa). Dalším cílem bylo porovnání enzymových aktivit čistých kultur a výrobků s těmito kulturami. Enzymová aktivita bakterií byla sledována pomocí API ZYM soupravy (BioMerieux, Francie). (cs)
|
Title
| - Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi
- Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi (cs)
- Enzyme activity of bifidobacteria used by the production of jogurts with probiotic properties (en)
|
skos:prefLabel
| - Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi
- Enzymová aktivita bakterií používaných při výrobě jogurtů s probiotickými vlastnostmi (cs)
- Enzyme activity of bifidobacteria used by the production of jogurts with probiotic properties (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/05:12546!RIV06-GA0-41210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(GD523/03/H076), Z(MSM6046070901)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/05:12546
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fermented milk products, enzymatic activity, bifidobacteria, probiotics (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Seminář Mléko a sýry 2005. Celostátní přehlídky sýrů.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vlková, Eva
- Rada, Vojtěch
- Trojanová, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |